Weekend violent în New York: 3 morţi şi 50 de răniţi în schimburi de focuri

Trei persoane au fost ucise într-un schimb de focuri cu poliţiştii new-york-ezi în Brooklyn, în timp ce alte aproape 50 au fost rănite în alte incidente armate petrecute în New York în weekend-ul marcat de sărbătorirea Labour Day, relatează NBC New York.

218 afișări
Imaginea articolului Weekend violent în New York: 3 morţi şi 50 de răniţi în schimburi de focuri

Weekend violent în New York: 3 morţi şi 50 de răniţi în schimburi de focuri (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Primarul New York-ului, Michael Bloomberg, a pus incidentele violente pe seama deţinerii ilegale de arme şi a dat vina pe oficialii federali care nu au "curajul" să se ocupe serios de modificarea regimului armelor în SUA.

Incidentul soldat cu trei morţi a pornit de la un schimb de focuri între doi bărbaţi înarmaţi. La sosirea poliţiştilor, cei doi au tras împreună înspre aceştia, rănind doi dintre ei. În schimbul de focuri a fost ucisă şi o femeie de 56 de ani care se afla în zonă împreună cu fiica ei, evenimentul petrecându-se foarte aproape de Crown Heights, locul de desfăşurare a celebrei parade anuale de Labour Day.

Primarul Bloomberg a calificat moartea femeii, Denise Gay, de 56 de ani, ca fiind "o crimă fără sens" şi o nouă dovadă a consecinţelor alegerii la Washington a unor oficiali care nu reuşesc să ia în serios problema armelor deţinute ilegal.

"Este o problemă naţională care are nevoie de leadership naţional, însă, până în acest moment, niciunul dintre cele două capete ale Pennsylvania Avenue nu a avut curajul să facă paşii de bază care ar salva vieţi", a spus Bloomberg, citat de NBC.

Tot luni, de Labour Day, parada a fost oprită temporar din cauza altui incident armat, în care a fost rănit şi un băiat de 15 ani.

Weekend-ul de sărbătoare a fost încă şi mai violent, alte opt persoane fiind rănite în Bronx şi alte patru în zona East Flatbush din Brooklyn, tot în urma unor schimburi de focuri.

Parada anuală de Labor Day celebrează cultura insulelor Caraibe şi este unul dintre cele mai mari evenimente ale oraşului New York. Amintind de carnavalele tradiţionale, la parada de Labour Day apar dansatori îmbrăcaţi în costume enorme cu pene, se ascultă muzică şi se mănâncă bine.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici