WikiLeaks: Sentinţa în cazul Bradley Manning reprezintă o "victorie strategică"

Condamnarea lui Bradley Manning, găsit vinovat de scurgerea a sute de mii de documente secrete americane, la 35 de ani de închisoare reprezintă "o victorie strategică semnificativă", luând în considerare o reducere posibilă a pedepsei, a apreciat miercuri site-ul WikiLeaks.

254 afișări
Imaginea articolului WikiLeaks: Sentinţa în cazul Bradley Manning reprezintă o "victorie strategică"

Bradley Manning (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Victorie strategică semnificativă în cazul lui Bradley Manning. Bradley Manning este eligibil pentru o eliberare în mai puţin de nouă ani", a comentat pe pagina sa de Twitter site-ul WikiLeaks, care a publicat anterior documente furnizate de soldatul american Manning.

Bradley Manning, în vârstă de 25 de ani, a fost condamnat pe 30 iulie pentru 19 capete de acuzare, inclusiv şase pentru activităţi de spionaj.

Acuzaţiile, formulate referitor la furnizarea a 700.000 de documente militare clasificate site-ului WikiLeaks, comportau o sentinţă maximă de 90 de ani de detenţie, dar procurorii ceruseră 60 de ani.

Din pedeapsă vor fi scăzute cele 1.294 de zile de închisoare pe care fostul analist militar le-a efectuat deja. Manning va avea dreptul de a solicita eliberarea sub control judiciar după ispăşirea unei treimi din pedeapsa de 35 de ani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici