William Barr a renunţat la a mai depune mărturie în Congres privind ancheta lui Robert Mueller

Procurorul general William Barr a renunţat miercuri să mai depună mărturie în faţa Camerei Reprezentanţilor cu privire la modul în care s-a ocupat de ancheta lui Robert Mueller, care a provocat tensiuni între preşedintele american Donald Trump şi democraţii din Congres, relatează Reuters.

484 afișări
Imaginea articolului William Barr a renunţat la a mai depune mărturie în Congres privind ancheta lui Robert Mueller

William Barr a renunţat la a mai depune mărturie în Congres privind ancheta lui Robert Mueller

Barr urma să se prezinte joi în faţa Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor, controlată de democraţi, dar s-a retras după ce cele două părţi nu au putut să convină asupra formatului şedinţei.

"Este pur şi simplu parte din blocajul complet al administraţiei Congresului", a declarat Jerrold Nadler, preşedintele Comisiei Juridice.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Justiţie, Kerri Kupec, a declarat că propunerea lui Nadler ca avocaţii din comisie să îi pună întrebări lui Barr este "fără precedent şi inutilă", spunând că întrebările ar trebui să vină de la membrii Congresului.

În sesiunea de miercuri a Senatului, Barr a spus că a fost surprins că Mueller nu a ajuns la o concluzie cu privire la faptul dacă Trump a încercat să obstrucţioneze justiţia şi că s-a simţit obligat să vină cu propria sa concluzie şi anume că preşedintele nu comisese nicio infracţiune.

"Nu sunt foarte sigur de raţionamentul său", a spus Barr despre ancheta lui Mueller, care nici nu a acuzat preşedintele de nicio infracţiune, dar nici nu l-a exonerat. Dacă Mueller a simţit că nu ar trebui să ia o decizie dacă să aducă acuzaţii, a adăugat Barr, "atunci nu ar fi trebuit să investigheze. Ar fi fost momentul să renunţe".

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici