William Hague: Marea Britanie nu va furniza armament letal Ucrainei

Marea Britanie nu va oferi armament letal armatei ucrainene, aflată în conflict cu insurgenţii proruşi, afirmă William Hague, preşedintele Camerei Comunelor, citat de presa britanică.

771 afișări
Imaginea articolului William Hague: Marea Britanie nu va furniza armament letal Ucrainei

William Hague (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ţările care au intenţia de a furniza armament Ucrainei trebuie să analizeze cu multă atenţie o asttel de măsură", a atras atenţia Hague.

Statele Unite şi unele ţări europene analizează posibilitatea trimiterii de armament în Ucraina.

"Marea Britanie nu intenţionează să trimită armament Ucrainei. Londra nu a avut în ultimii ani nicio abordare în sensul trimiterii de armament în zone de conflict. Trebuie găsită o soluţie diplomatică pentru conflictul din estul Ucrainei", a explicat Hague, citat de BBC.

Ministrul britanic de Externe, Philip Hammond, afirma la începutul lunii februarie că Marea Britanie nu trimite armament letal Ucrainei, precizând că această poziţie ar putea suferi modificări. Marea Britanie trimite echipamente militare neletale Ucrainei.

Conflictul separatist din estul Ucrainei, izbucnit în martie 2014, s-a soldat până în prezent cu peste 5.700 de morţi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici