William Hague nu exclude o intervenţie în Siria, comparând situaţia cu cea care era în Bosnia

Ministrul britanic de Externe, William Hague, a comparat situaţia din Siria cu cea care era în Bosnia-Herţegovina în anii 1990, fără a exclude posibilitatea unei intervenţii militare.

326 afișări
Imaginea articolului William Hague nu exclude o intervenţie în Siria, comparând situaţia cu cea care era în Bosnia

William Hague nu exclude o intervenţie în Siria, comparând situaţia cu cea care era în Bosnia

"Nu ştim cum vor evolua lucrurile. Siria este în pragul prăbuşirii şi al unui război intercomunitar, deci nu cred că putem exclude nimic", a declarat William Hague.

"Siria se aseamănă cu Bosnia anilor 1990, fiind în pragul unui război civil intercomunitar", apreciază Hague.

William Hague a comentat şi poziţia Rusiei, care a admis că ar accepta înlăturarea lui Bashar Al-Assad dacă poporul sirian ar dori acest lucru.

"Este exact ce dorim. Dar poporul sirian nu îşi poate decide viitorul dacă oamenii sunt ucişi, dacă observatorii sunt eliminaţi", a încheiat William Hague.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici