Xi atacă NATO şi îl sprijină pe Putin: Sancţiunile? Un bumerang

S-a terminat cu jocul dublu făcut de China: preşedintele acestei ţări refuză să condamne invadarea Ucrainei de către Rusia.

27049 afișări
Imaginea articolului Xi atacă NATO şi îl sprijină pe Putin: Sancţiunile? Un bumerang

Xi atacă NATO şi îl sprijină pe Putin: Sancţiunile? Un bumerang

Cât de izolat este Vladimir Putin? Summit-ul BRICS (acronimul pentru Brazilia, Rusia, India, China, Africa de Sud) îi oferă Ţarului posibilitatea de a mai scăpa de definiţia de paria mondială, cu prezenţa în lumina reflectoarelor a unei întâlniri internaţionale majore, pentru prima dată de la invazia declanşată pe 24 februarie.

Prietenul său chinez Xi Jinping, brazilianul Jair Bolsonaro, indianul Narendra Modi şi sud-africanul Cyril Ramaphosa s-au întâlnit doar virtual. Gazdă este Xi, care, din ianuarie 2020, de când a explodat coronavirusul, preferă doar la videoconferinţele. BRICS nu înseamnă puţin lucru: cele 5 ţări reprezintă 40% din populaţia lumii şi 23% din PIB-ul global.

Preşedintele chinez a vorbit imediat despre economie, contestând încă o dată sancţiunile occidentale impuse Moscovei: „S-a dovedit că sunt un bumerang, transformă relaţiile economice în arme”.

Xi continuă să nu condamne invazia Ucrainei şi a adăugat că „această criză arată cum extinderea alianţelor militare, căutarea obsesivă a securităţii pentru o parte în detrimentul alteia nu duc decât la o dilemă, deoarece securitatea este indivizibilă”.

Solidaritatea şi prietenia dintre China şi Rusia se bazează pe suspiciunea comună faţă de Statele Unite şi NATO. Cert este că industriile de stat chineze, în ultimele luni au avut grijă să nu se grăbească să sară în ajutorul ruşilor, să păstreze relaţiile economice vitale cu americanii şi cu europenii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici