Xi Jinping: Doar socialismul poate salva China; Suntem pregătiţi pentru lupta sângeroasă cu inamicii

Preşedintele chinez Xi Jinping a susţinut, marţi, un discurs naţionalist la încheierea sesiunii anuale a Parlamentului de la Beijing, avertizând că inamicii ţării vor fi confruntaţi cu hotărâre, relatează site-ul BBC News.

2267 afișări
Imaginea articolului Xi Jinping: Doar socialismul poate salva China; Suntem pregătiţi pentru lupta sângeroasă cu inamicii

Xi Jinping: Doar socialismul poate salva China; Suntem pregătiţi pentru lupta sângeroasă cu inamicii

La 17 martie, Congresul Naţional Popular, legislativul de la Beijing, l-a reales în unanimitate pe Xi Jinping în funcţia de preşedinte al Chinei, la scurt timp după ce limita de mandate prezidenţiale a fost eliminată din Constituţie.

"Istoria a arătat deja şi va continua să demonstreze că numai socialismul poate salva China. Partidul Comunist este conducerea politică supremă a ţării şi garanţia fundamentală pentru revizalizarea naţiunii chineze, care a devenit cel mai mare vis al poporului chinez. Suntem hotărâţi să ducem o luptă sângeroasă împotriva inamicilor noştri ... cu o ambiţie puternică de a ocupa locul pe care îl merităm în lume", a spus Xi.

Preşedintele Chinei a avertizat Taiwanul că se va confrunta cu o "pedeapsă din partea istoriei" pentru demersurile separatiste, aceasta fiind cea mai categorică poziţie a lui Xi Jinping în privinţa insulei revendicate de China.

"Este o aspiraţie comună a întregului popor chinez şi un interes de bază protejarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Chinei şi realizarea reunificării complete a Chinei. Orice acţiuni şi trucuri menite să divizeze China sunt sortite eşecului şi vor fi confruntate cu o condamnare din partea poporului şi cu o pedeapsă din partea istoriei. China are voinţa, încrederea şi capacitatea de a învinge orice activitate separatistă. Poporul chinez are o convingere comună că nu va fi niciodată permisă şi este absolut imposibilă separarea vreunui centimetru din teritoriul măreţei noastre ţări", a transmis Xi.

Regimul de la Beijing consideră că Taiwanul este o parte integrantă a "unei singure China", fiind astfel ineligibilă pentru relaţii bilaterale cu alte state. Recent, Senatul Statelor Unite a adoptat un proiect de lege care promovează legături mai strânse cu Taiwanul. China nu a renunţat niciodată la tentativele de readucere a insulei sub controlul său.

Xi Jinping, în vârstă de 64 de ani, şi-a început cel de-al doilea mandat de cinci ani în fruntea Chinei în octombrie 2017. Pe lângă funcţia de preşedinte, Xi Jinping mai este liderul Partidului Comunist şi conducătorul armatei. După adoptarea amendamentului la Constituţia ţării, niciuna dintre aceste funcţii nu mai are limite formale de mandat.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici