Xi Jinping îşi exprimă în continuare sprijinul pentru şefa Executivului din Hong Kong

Preşedintele Chinei, Xi Jinping, i-a spus luni şefei Executivului din Hong Kong, Carrie Lam, că Guvernul de la Beijing are încredere în ea şi recunoaşte meritele echipei sale, a informat agenţia de presă Xinhua, citată de Reuters.

247 afișări
Imaginea articolului Xi Jinping îşi exprimă în continuare sprijinul pentru şefa Executivului din Hong Kong

Xi Jinping îşi exprimă în continuare sprijinul pentru şefa Executivului din Hong Kong

Declaraţia liderului chinez a fost făcută în cadrul unui eveniment la Shanghai, China Inernational Import Expo, la care a participat şi Lam. Xi i-a mai spus acesteia că priorităţile sale trebuie să fie oprirea violenţelor din Hong Kong şi reinstaurarea ordinii în acel teritoriu.

Preşedintele chinez a adăugat că Executivul din Hong Kong a depus eforturi foarte mari pentru a controla situaţia şi pentru a îmbunătăţi situaţia din societate. Xi a declarat în repetate rânduri că o susţine pe Carrie Lam.

Protestele în Hong Kong, care deseori au fost marcate de incidente violente între demonstranţi şi forţele de ordine, au izbucnit în urmă cu cinci luni, ca reacţie la controversatul proiect de lege ce ar fi facilitat extrădările spre China continentală. Manifestanţii contestă politicile Guvernului local pro-Beijing, condus de Carrie Lam.

Taguri:
china,
hong kong,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici