Xi Jinping speră că va avea o cooperare reciproc avantajoasă cu Administraţia Joseph Biden

  • Xi Jinping speră că va avea o cooperare reciproc avantajoasă cu viitoarea Administraţie a SUA.
  • Preşedintele Chinei i-a transmis un mesaj de felicitare lui Joseph Biden
  • Ministerul chinez de Externe îl felicitase pe Joseph Biden pe 13 noiembrie
231 afișări
Imaginea articolului Xi Jinping speră că va avea o cooperare reciproc avantajoasă cu Administraţia Joseph Biden

Xi Jinping speră că va avea o cooperare reciproc avantajoasă cu Administraţia Joseph Biden

Preşedintele Chinei, Xi Jinping, i-a transmis miercuri un mesaj de felicitare lui Joseph Biden pentru victoria în scrutinul prezidenţial şi a exprimat speranţa cooperării cu Statele Unite, informează agenţia Associated Press.

"Relaţiile stabile între China şi Statele Unite sunt aşteptate de întreaga comunitate internaţională", a transmis Xi Jinping.

"Sperăm că ambele părţi vor susţine spiritul nonconflictual şi vor evita confruntările, prin respect şi cooperare reciproc avantajoasă, prin ţinerea sub control a disensiunilor şi promovarea dezvoltării sănătoase şi stabile a relaţiilor China-SUA", a precizat Xi Jinping.

Ministerul chinez de Externe îl felicitase pe Joseph Biden pe 13 noiembrie.

Relaţiile dintre Administraţia Donald Trump şi China sunt tensionate din cauza pandemiei, a schimburilor comerciale, a disputelor teritoriale din Marea Chinei de Sud şi a crizelor din Taiwan şi Hong Kong.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
china,
sua

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici