Xi Jinping: "Trebuie să eliminăm mentalitatea specifică Războiului Rece"

Preşedintele Chinei, Xi Jinping, a pledat luni, în discursul rostit la reuniunea virtuală "Agenda Davos", pentru abandonarea "mentalităţii specifice Războiului Rece", avertizând asupra efectelor "unilateralismului" şi "protecţionismului" la nivel internaţional.

12483 afișări
Imaginea articolului Xi Jinping: "Trebuie să eliminăm mentalitatea specifică Războiului Rece"

"Trebuie să eliminăm mentalitatea specifică Războiului Rece şi să încercăm să avem o coexistenţă paşnică şi rezultate reciproc avantajoase", a declarat Xi Jinping, potrivit postului CNBC, în discursul rostit la evenimentul "Agenda Davos", organizat prin videoconferinţă de Forumul Economic Mondial.

"În momentul de faţă, lumea noastră este departe de a fi liniştită. Sunt multe discursuri marcate de ură şi prejudecăţi. Acţiunile de izolare, suprimare sau confruntare s-au intensificat şi ne afectează pe toţi, inclusiv pacea mondială şi securitatea. Istoria a demonstrat de fiecare dată că problemele nu se rezvolvă prin confruntare. Doar generează consecinţe catastrofale. Protecţionismul şi unilateralismul nu protejează pe nimeni. În final, acestea afetează interesele altora, dar şi propriile interese. Au efecte chiar mai grave practicile hegemonice şi actele de intimidare, care intră în contradicţie cu direcţia istoriei", a adăugat preşedintele Chinei.

"Direcţia corectă a omenirii este dezvoltarea paşnică şi cooperarea reciproc avantajoasă", a insistat liderul de la Beijing. Xi Jinping a pledat pentru cooperare internaţională, inclusiv în eforturile de combatere şi încheiere a pandemiei.

Relaţiile dintre China şi Statele Unite sunt marcate de o serie de tensiuni comerciale şi militare.

Din cauza pandemiei, reuniunea anuală a Forumului Economic Mondial - Davos nu se desfăşoară acum, fiind analizată posibilitatea organizării în vară. La fel ca anul trecut, Forumul Economic Mondial a organizat un alt tip de reuniune, în format restrâns, numită "Agenda Davos".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici