Yemen a anunţat arestarea unui lider local al Al-Qaida

Autorităţile yemenite au anunţat marţi seară că au arestat un lider local al Al-Qaida prezentat de acestea ca fiind "unul dintre membrii cei mai periculoşi" ai reţelei din sud-estul ţării.

98 afișări
Imaginea articolului Yemen a anunţat arestarea unui lider local al Al-Qaida

Yemen a anunţat arestarea unui lider local al Al-Qaida

"Teroristul arestat, Omar Salem, este implicat în asasinatul unui director adjunct al colegiului militar, generalul Ali ben Freyjan", ucis la începutul lunii, a anunţat agenţia oficială Saba, citând un responsabil militar.

Salem a fost arestat la Ghayl Bawazir, o localitate din provincia Hadramout unde reţeaua are o prezenţă puternică, în sud-estul Yemenului, şi este "unul dintre elementele cele mai periculoase ale Al-Qaida din regiune" conform agenţiei. Sursa militară afirmă că autorităţile l-au urmărit pe bărbat după ce au fost informate de prezenţa sa în regiune.

Al-Qaida a profitat de slăbirea puterii centrale în 2011, în favoarea insurecţiei populare împotriva fostului preşedinte Ali Abdallah Saleh, pentru a îşi întări poziţia în ţară, mai ales în est şi sud.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici