Yemen: Mii de manifestanţi îi cer preşedintelui să renunţe la putere

Mii de persoane au manifestat joi, la Sanaa, la apelul opoziţiei, cerând plecarea preşedintelui yemenit, Ali Abdallah Saleh, aflat la putere de 32 de ani.

26 afișări
Imaginea articolului Yemen: Mii de manifestanţi îi cer preşedintelui să renunţe la putere

Yemen: Mii de manifestanţi îi cer preşedintelui să renunţe la putere (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Preşedintele tunisian "a plecat după 20 de ani, 30 de ani în Yemen sunt de ajuns", scandau manifestanţii, referindu-se la mişcarea populară de contestare fără precedent din Tunisia, care l-a îndepărat de la conducerea statului pe preşedintele Zine El Abidine Ben Ali, care a ocupat această funcţie timp de 23 de ani.

"Nu reînnoirii mandatului, nu transmiterii ereditare a puterii", repetau ei, în timpul unei adunări, la apelul "Întâlnirii Comune", o coaliţie a opoziţiei.

Opoziţia a organizat patru manifestaţii separate în capitala yemenită, potrivit unuia dintre organizatori.

Preşedintele Ali Abdallah Saleh a fost reales în septembrie 2006, pentru un nou mandat de şapte ani. Un proiect de amendare a Constituţiei, aflat în dezbaterea Parlamentului, în pofida refuzului opoziţiei, ar putea deschide calea unei preşedinţii pe viaţă pentru actualul şef al statului.

Ben Ali, care a fugit la 14 ianuarie din Tunisia, este primul conducător al unei ţări arabe care părăseşte puterea sub presiunea străzii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici