Yoshihide Suga este noul Prim Ministru al Japoniei

  • Yoshihide Suga a fost ales pentru funcţia de Prim Ministru al Japoniei
  • Yoshihide Suga păstrează 11 din cei 19 miniştri ai cabinetului
  • Shinzo Abe s-a retras din funcţie în urmă cu trei săptămâni, din motive medicale
466 afișări
Imaginea articolului Yoshihide Suga este noul Prim Ministru al Japoniei

Sursă foto: profimedia

Yoshihide Suga, în vârstă de 71 de ani, a primit votul majoritar al Parlamentului şi a fost numit noul Prim Ministru al Japoniei.

Recent, Yoshihide Suga a fost ales şi pentru funcţia de lider al Partidului Democratic Liberal, prin urmare sprijinul Parlamentului nu a fost o surpriză.

În urmă cu trei săptămâni, fostul Prim Ministru, Shinzo Abe, a anunţat că se va retrage din funcţie din motive medicale. Încă de la bun inceput, Yoshihide Suga a fost favorit pentru funcţia de Prim Ministru, după ce a primit şi susţinerea lui Shinzo Abe.

Alegerile lui Yoshihide Suga pentru miniştrii cabinetului reflectă continuitatea erei Shinzo Abe: 11 din cei 19 miniştri ai ultimului cabinet vor rămâne.

Prioritatea principală a noului Prim Ministru va rămâne gestionarea pademiei de coronavirus. Poate fi, totodată, şi o primă capcană, intrucât gestionarea impactului social şi economic al pandemiei este o provocare care a afectat şi popularitatea fostului Prim Ministru, Shinzo Abe.

Noul Prim Ministru a declarat că va lucra la consolidarea legăturilor cu preşedintele SUA, Donald Trump. Totodată, Yoshihide Suga va trebui să gestioneze şi relaţia cu China, cel mai mare partener comercial al Japoniei, pe măsură ce tensiunile dintre Beijing şi Washington se intensifică. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici