Zaharova scoate flăcări pe gură împotriva NATO. Ce i-a răspuns lui Stoltenberg

Purtătorul de cuvânt al ministrului rus de externe, Maria Zaharova, a acuzat NATO pe Telegram.

51083 afișări
Imaginea articolului Zaharova scoate flăcări pe gură împotriva NATO. Ce i-a răspuns lui Stoltenberg

Zaharova scoate flăcări pe gură împotriva NATO. Ce i-a răspuns lui Stoltenberg

Declaraţiile de susţinere pentru Ucraina pe care le-a făcut Jens Stoltenberg, şeful NATO, a năsuct o replică dură din partea Rusiei. „NATO este complice la crimele regimului de la Kiev”, a fost concluzia purtătorul de cuvânt al ministrului rus de externe, Maria Zaharova.

Mesajul scris pe Telegram se vrea un răspuns la declaraţiile de sprijin pentru Ucraina ale secretarului general NATO, Jens Stoltenberg.

„Majoritatea războaielor se termină cu negocieri, dar ceea ce se întâmplă la masa de negocieri depinde de ceea ce s-a întâmplat pe câmpul de luptă. Aşa că cea mai bună modalitate de a creşte şansele unei soluţii paşnice este sprijinirea Ucrainei. Nu ne vom da înapoi”, a spus secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a declarat la o conferinţă de presă la Bruxelles, înaintea întâlnirii miniştrilor de externe ai ţărilor aliate de la Bucureşti, de marţea şi de miercurea viitoare.

„Ajutăm Ucraina să se apere”

„Ţările aliate oferă un sprijin militar fără precedent şi mă aştept ca miniştrii de externe să lucreze pentru a-şi spori sprijinul pentru echipamentele neletale. La întâlnirea de la Bucureşti voi cere mai multe contribuţii. Pe parcurs, vom ajuta Ucraina să treacă de la sistemele de arme din epoca sovietică la standardele NATO şi ne vom întâlni cu Dmytro Kuleba pentru a discuta despre cele mai urgente nevoi şi despre sprijinul pe termen lung”, a anticipat apoi Stoltenberg.

„Putin eşuează în Ucraina şi răspunde cu mai multă brutalitate. Valurile de atacuri cu rachete îndreptate împotriva cetăţenilor şi a infrastructurii civile îi privează pe ucraineni de încălzire, electricitate şi apă. Sunt vremuri grele pentru restul Europei şi pentru restul lumii. Toţi plătesc un preţ pentru războiul Rusiei în Ucraina.

Dar, pentru noi, preţul este în bani, pentru ucraineni este în sânge. Dacă îi lăsăm lui Putin să câştige, toţi vom plăti un preţ mai mare în anii următori. Dacă Putin sau alţi lideri autoritari văd că folosirea forţei este răsplătită, o vor folosi din nou pentru a-şi atinge obiectivele. Prin urmare, este în interesul nostru de securitate să sprijinim Ucraina. Trebuie amintit că Rusia este agresorul, Ucraina este victima a unei agresiuni şi Ucraina are dreptul să se apere şi noi o ajutăm să facă acest lucru”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici