Zborul balonului cu heliu în care se credea că se află un copil - o înscenare - VIDEO

Zborul în derivă al unui balon cu heliu, ale cărui imagini au imobilizat milioane de americani care credeau că în nacela acestuia se afla un copil, a fost de fapt un truc publicitar înscenat de părinţii băiatului, în goana după celebritate, a anunţat duminică poliţia.

33 afișări
Imaginea articolului Zborul balonului cu heliu în care se credea că se află un copil - o înscenare - VIDEO

Zborul balonului cu heliu în care se credea că se află un copil - o înscenare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"S-a stabilit că a fost vorba despre o înscenare", a declarat şeriful comitatului Larimer (Colorado), Jim Alderden, într-o conferinţă de presă.

"Considerăm că în acest moment avem dovada că este vorba despre un truc publicitar menit să îi popularizeze" pe membrii familiei Heene sau o eventuală emisiune de reality-show, a adăugat acesta.

Familia Heene a participat în trecut la un program de televiziunea intitulat "Schimb de soţii".

Şeriful a explicat că Richard Heene împreună cu soţia sa Mayumi au declarat că după ce balonul - un dispozitiv artizanal gri-metalizat - şi-a luat zborul, presa a început să se refere la prezenţa copilului în vârstă de şase ani la bordul acestuia.

Băieţelul nu părăsise nici o secundă o ascunzătoare din locuinţa familiei, în timp ce imaginile spectaculoase ale balonului care plutea în derivă la câteva sute de metri altitudine au monopolizat posturile americane de ştiri.

De fapt, aceste două ingrediente - minciuna şi televiziunea - au fost principalele elemente ale episodului.

Şeriful Alderden a dezvăluit duminică că soţii Heene s-au întâlnit cu prilejul unui curs de comedie la Hollywood. "Nu mai trebuie subliniat că au făcut un număr foarte bun şi că i-am crezut cu toţii", a declarat acesta. "Oamenii aceştia sunt actori. Noi (poliţia) am fost manipulaţi de familie, şi presa a fost manipulată de familie", a adăugat el.

Familia a apărut vineri în numeroase emisiuni de televiziune, după accident, pentru a încerca să împiedice o polemică privind eventuala exagerare, stârnită de o declaraţie sinceră a propriului lor fiu pentru CNN. Întrebat de tatăl său de ce nu a ieşit din ascunzătoare atunci când toată lumea credea că se afla la bordul balonului în derivă, micuţul Falcon a declarat: "toate acestea au fost pentru spectacol".

"Planul a fost de a crea o situaţia din care să reiasă că Falcon se afla în balon şi că viaţa lui era în pericol pentru a genera un maxim de publicitate", a explicat Alderden.

"Scopul final (al părinţilor) era de a deveni celebri şi poate de a avansa în carieră semnând un contract pentru o emisiune de televiziune de tip reality-show", a continuat şeriful, care a precizat că cei trei copii ai familiei, în vârtă de şase, opt şi zece ani, erau la curent cu jocul părinţilor lor.

Cei doi soţi vor fi anchetaţi pentru că au implicat un minor într-o infracţiune şi pentru că au difuzat informaţii false. Copiii nu vor fi anchetaţi din cauza vârstei.

Dacă soţii Heene au minţit, poliţia americană a apelat la rândul său la tehnici de manipulare pentru a-i descoperi.

Vineri seara, în timp ce toată America era dispusă să creadă că a fost vorba despre o înscenare, şeriful a surpins dând asigurări că este vorba despre un "eveniment foarte real".

Acesta a recunoscut duminică searea că a acţionat astfel pentru a-i păcăli pe soţii Heene şi a le da un sentiment de siguranţă, în timp ce erau anchetaţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici