Zboruri anulate în întreaga lume, pe fondul crizei legate de coronavirusul din China

Mai multe mari companii aeriene şi-au suspendat zborurile către China după ce coronavirusul originar din oraşul chinez Wuhan s-a răspândit în întreaga lume şi a ucis peste 130 de oameni, transmite Reuters.

1274 afișări
Imaginea articolului Zboruri anulate în întreaga lume, pe fondul crizei legate de coronavirusul din China

Zboruri anulate în întreaga lume, pe fondul crizei legate de coronavirusul din China

Compania aeriană British Airways a anunţat că a suspendat toate zborurile directe dintre Marea Britanie şi China după ce autorităţile de la Londra au recomandat evitarea călătoriilor în China în contextul epidemiei cu noul coronavirus.

Potrivit site-ului companiei, începând de miercuri nu mai sunt disponibile zboruri către sau dinspre China în lunile ianuarie şi februarie.

„Le cerem scuze clienţilor noştri pentru neplăcerile cauzate, dar siguranţa pasagerilor şi echipajelor noastre este prioritară”, a informat British Airways miercuri, prin intermediul unui comunicat.

De asemenea, compania aeriană finlandeză Finnair a anunţat, în 28 ianuarie, că va suspenda zborurile către Nanjing şi Beijing Daxing până la sfârşitul lunii martie. Finnair va anunla, între 5 februarie şi 29 martie, cele trei zboruri săptămânale din Helsinki către Aeroportul Internaţional Daxing din Beijing, dar şi cele două zboruri săptămânale din Helsinki către Nanjing, între 8 februarie şi 29 martie.

Compania aeriană United, cu sediul în Chicago, a informat că a suspendat 24 de zboruri din SUA către Beijing, Hong Kong şi Shanghai între 1 şi 8 februarie, din cauza scăderii semnificative a cererii către aceste destinaţii.

Air Canada a precizat, în 28 ianuarie, că anulează zborurile către China, iar Cathay Pacific din Hong Kong a spus că va reduce progresiv zborurile spre statul chinez cu 50% sau mai mult, începând cu 30 ianuarie până la sfârşitul lunii martie, în conformitate cu o directivă guvernamentală, precum şi cu cererea pieţei.

Totodată, compania aeriană indoneziană Lion Air Group a anunţat, miercuri, că va opti toate zborurile către China începând cu luna februarie. Compania aeriană a suspendat până acum şase zboruri din mai multe oraşe indoneziene spre China şi le va suspenda pe celelalte începând cu luna viitoare.

Compania sud-coreeană Air Seoul a anulat, la rândul ei, toate zborurile către statul chinez.

Comisia Naţională de Sănătate din China a anunţat, miercuri dimineaţă, că 132 persoane au decedat în urma epidemiei cu noul coronavirus, iar alte 1.459 de cazuri au fost confirmate, astfel că numărul total a ajuns la 5.974.

Noul coronavirus, depistat iniţial în oraşul Wuhan, este contagios şi în perioada de incubaţie - înainte de apariţia simptomelor, lucru ce îngreunează eforturile de stopare a răspândirii bolii, potrivit oficialilor chinezi.

În contextul agravării epidemiei cu coronavirus, Ministerul Educaţiei din China a anunţat la începutul săptămânii că va amâna începerea noului semestru şcolar, pe termen nedeterminat.

De asemenea, autorităţile au decis duminică să prelungească cu trei zile vacanţa de Anul Nou Lunar, care iniţial trebuia să se încheie pe 30 ianuarie. Măsura are drept scop să limiteze fluxurile de populaţie şi să ţină sub control epidemia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici