Zboruri anulate în Japonia din cauza erupţiei vulcanului Aso

Erupţia bruscă a vulcanului Aso, în sud-vestul Japoniei, a obligat companiile aeriene nipone să anuleze mai multe zboruri, au anunţat joi Japan Airlines (JAL) şi ANA Holdings.

170 afișări
Imaginea articolului Zboruri anulate în Japonia din cauza erupţiei vulcanului Aso

Zboruri anulate în Japonia din cauza erupţiei vulcanului Aso (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Japan Airlines a anulat cel puţin 12 zboruri cu plecare de pe aeroportul Kumamoto - cel mai apropiat de vulcanul care a erupt pentru prima dată după 1995 -, dintre care o parte sunt operate de compania Jetstar Japan. Aproape toate zborurile companiei ce ar fi trebuit să sosească pe acest aeroport au fost anulate.

"Cu excepţia câtorva zboruri, multe sunt anulate la plecarea şi sosirea pe aeroportul din Kumamoto", afirmă ANA pe site-ul său de Internet. Din cele zece zboruri la Kumamoto-Tokyo Haneda prevăzute pentru joi, şapte au fost deja anulate.

Vulcanul Aso a intrat în erupţie marţi.

Situat în prefectura Kumamoto, pe insula Kyushu, vulcanul a început să erupă cenuşă până la înălţimea de 1.000 de metri miercuri.

Muntele Aso face parte dintre cei 47 de vulcani aflaţi sub supraveghere din totalul de 110 vulcani activi din Japonia. În prezent, acesta este vizat de o alertă de nivelul 2, ceea ce înseamnă că este interzisă apropierea de la mai puţin de un kilometru de crater.

Scara japoneză de avertizare privind activitatea vulcanică are cinci trepte, ultima necesitând evacuarea populaţiei din vecinătate.

"Va trebui să urmărim atent activitatea acestui vulcan", a declarat pentru postul public de televiziune NHK Toshitsugu Fujii, un expert care prezidează o comisiei de predicţie a activităţii vulcanie.

În septembrie, Muntele Ontake, situat în centrul Japoniei, între prefecturile Gifu şi Nagano, a intrat în erupţie brusc, fără semne de avertizare, blocând sute de turişti pe munte, dintre care peste 60 au murit.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici