Zece cazuri de gripă A H1N1, depistate în Republica Moldova într-o singură zi

Încă zece persoane din Republica Moldova au fost diagnosticate marţi cu virusul gripal A H1N1, în situaţia în care au fost înregistrate deja două decese din cauza acestei boli, relatează Info-Prim Neo în pagina electronică.

34 afișări
Imaginea articolului Zece cazuri de gripă A H1N1, depistate în Republica Moldova într-o singură zi

Zece cazuri de gripă A H1N1, depistate în Republica Moldova într-o singură zi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pacienţii cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani sunt internaţi la spitalul de boli infecţioase Toma Ciorbă din Chişinău.

Un bărbat, care s-a întors recent din Rusia, a murit luni la spitalul din localitatea Drochia. Acesta este al doilea deces cauzat de gripa A H1N1 în Republica Moldova.

Până în prezent au fost înregistrate 177 de cazuri suspecte de contaminare cu virusul gripal A H1N1, însă prezenţa virusului a fost confirmată doar în 39 de cazuri.

Nouă cazuri de gripă A H1N1 au fost depistate la mai multe instituţii de învăţământ, printre care Universitatea Liberă Internaţională din Republica Moldova (ULIM) şi Colegiul de informatică din Chişinău, a confirmat ministrul Educaţiei, Leonid Bujor, citat de Unimedia.md.

ULIM intenţionează să instituie carantina şi să închidă instituţia, decizie aprobată de ministru.

"Rămâne să vedem care va fi situaţia în următoarele zile", a declarat Bujor referitor la celelalte instituţii de învăţământ.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici