Zece copii din Uganda şi-au pierdut viaţa loviţi de fulger, în timp ce se adăposteau de furtună

  • Zece copii au fost ucişi de trăsnet în oraşul Arua din Uganda
  • Cei mici se adăpostiseră într-o colibă, surprinşi de furtună
  • Trei supravieţuitori primesc tratament la spitalul regional
5232 afișări
Imaginea articolului Zece copii din Uganda şi-au pierdut viaţa loviţi de fulger, în timp ce se adăposteau de furtună

Sursa FOTO: Profimedia

Zece copii au fost ucişi de trăsnet în oraşul Arua din nord-vestul Ugandei, după ce s-au adăpostit într-o colibă în timpul unei furtuni, arată BBC.

Copiii jucau fotbal atunci când ploaia puternică i-a obligat să facă o pauză şi să se adăpostească într-o colibă din paie aflată în apropiere. Din nefericire, încercarea de a se proteja le-a adus moartea, locul fiind lovit de fulger.

Nouă copii, cu vârste cuprinse între 13 şi 15 ani, au fost ucişi pe loc, în timp ce un altul a murit în drum spre spital. Trei supravieţuitori primesc tratament la spitalul regional.

Regiunea de nord-vest a Ugandei a fost grav încercată de ploile puternice, însoţite de descărcări electrice. Este cel mai grav accident de acest fel care a avut loc în Uganda din 2011, când 18 copii au fost ucişi de trăsnet chiar la şcoală. De altfel, 2011 a fost un an plin de asemenea accidente: 28 de persoane au murit lovite de fulger într-o singură săptămână.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici