Zece militari, ucişi într-un atac terorist comis în nordul statului Mali

Zece militari din Mali au fost omorâţi, luni, în confruntări cu grupuri teroriste produse în nordul ţării, unde islamiştii rămân activi în pofida prezenţei militare naţională şi străină, informează revista Nouvel Observateur.

192 afișări
Imaginea articolului Zece militari, ucişi într-un atac terorist comis în nordul statului Mali

Zece militari, ucişi într-un atac terorist comis în nordul statului Mali (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Atacul terorist a vizat o bază militară din zona Gourma-Rharous, situată în nordul Mali, la 140 de kilometri est de oraşul Tombouctou.

"Zece militari au fost omorâţi în atacul terorist", a declarat un oficial din cadrul armatei, atribuind operaţiunea teroristă grupului islamist Ansar Dine.

Pe 2 iulie, un atac similar a vizat un convoi al Misiunii ONU, la sud-vest de Tombouctou, provocând moartea a şase militari. Operaţiunea teroristă din iulie a fost revendicată de organizaţia Al-Qaida în Magrebul Islamic (AQMI).

Nordul statului Mali a fost ocupat în 2012 de miliţii afiliate reţelei teroriste Al-Qaida. Franţa a declanşat în ianuarie 2013 o operaţiune militară de amploare, eliberând regiunile ocupate de terorişti. Islamiştii rămân activi, în pofida prezenţei militare internaţionale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici