Zece persoane arestate la New York, la manifestaţii provocate de decizia în cazul de la Ferguson

Zece persoane au fost arestate la New York în cursul unor manifestaţii, marţi seara, care au denunţat pentru a doua noapte consecutiv decizia de exonerare a unui poliţist alb care a ucis un tânăr de culoare în vară la Ferguson, a anunţat poliţia miercuri.

158 afișări
Imaginea articolului Zece persoane arestate la New York, la manifestaţii provocate de decizia în cazul de la Ferguson

Zece persoane arestate la New York, la manifestaţii provocate de decizia în cazul de la Ferguson (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Este vorba despre opt bărbaţi şi două femei. Şase persoane sunt acuzate de infracţiuni minore, iar patru de încălcări. Toate persoanele arestate au fost eliberate, cu ordinul de a se prezenta ulterior în faţa unui magistrat.

Peste 1.000 de persoane au manifestat marţi seara la New York, după decizia unui mare juriu de a nu inculpa un polişist alb care a ucis în august un adolescent de culoare neînarmat la Ferguson, în statul Missouri.

Manifestanţi s-au adunat în Union Square şi Times Square, iar mai multe coloane au străbătut oraşul, perturbând circulaţia, mai ales pe drumul expres Franklin D. Roosevelt, la est de Manhattan, şi în Lincoln Tunnel, care leagă Manhattanul de New Jersey.

Două persoane au fost arestate luni seara, în timpul primelor manifestaţii, inclusiv o protestatară care a aruncat cu vopsea de culoarea roşie asupra şefului poliţiei newyorkeze Bill Bratton.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici