Peste 30 de persoane au fost rănite în timpul protestelor de la Chişinău

Ministrul moldovean de Interne a informat că, în urma protestelor violente de miercuri seară, de la Parlamentul din Chişinău, au fost răniţi 27 de poliţişti, dintre care 11 au fost spitalizaţi, dar şi patru protestatari, relatează site-ul Unimedia.info.

507 afișări
Imaginea articolului Peste 30 de persoane au fost rănite în timpul protestelor de la Chişinău

Zece persoane rănite în protestele violente de la Parlamentul moldovean

Peste 30 de persoane au fost rănite în timpul protestelor de miercuri seara de la Chişinău

Noul premier moldovean, Pavel Filip, a convocat joi dimineaţă o şedinţă de lucru la Guvern, la care au participat ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, directorul Serviciului de Informaţii şi Securitate, Mihai Balan, şi procurorul general, Corneliu Gurin.

Conducătorii instituţiilor de drept au prezentat ultimele informaţii ce ţin de protestul de miercuri seară, din faţa clădirii Parlamentului, dar şi despre manifestaţiile preconizate pentru joi.

Ministrul Afacerilor Interne a comunicat că în total au avut de suferit 27 de poliţişti, dintre care 11 au fost spitalizaţi, dar şi patru protestatari. De asemenea, mai mulţi oameni ai legii au fost deposedaţi de bastoane, căşti de protecţie, telefoane mobile de serviciu şi scuturi.

Zece persoane rănite în protestele violente de la Parlamentul moldovean

Protestatari au luat cu asalt intrarea principală a Legislativului, după ce parlamentarii au dat votul de încredere unui Guvern proeuropean.

Ei au fost opriţi să intre mai departe în Parlament de către forţele antirevoltă ale poliţiei.

Şapte poliţişti şi trei persoane au primit îngrijiri pentru răni la nivelul capului, inclusiv fostul şef de stat Mihai Ghimpu, liderul Partidului Liberal, şi liderul platformei Dreptate şi Adevăr (DA) Chiril Motpan.

Motpan, un fost purtător de cuvânt al Ministerului moldovean de Interne, a fost rănit la nivelul capului după ce le-a cerut protestatarilor să părăsească sediul Legislativului.

Noul Cabinet aprobat de Parlament miercuri este condus de către Pavel Filip, un vicepreşedinte al Partidului Democrat, aflat la putere.

Republica Moldova se confruntă cu o gravă criză politică, după ce Guvernul condus de către Valeriu Streleţ a căzut în urma unei moţiuni de cenzură, în octombrie 2015, în toiul unui scandal privind "dispariţia" unei sume considerabile din trei bănci. Două încercări, anterioare, de a numi un premier au eşuat.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici