Zeci de eleve din Afganistan au fost otrăvite, în ceea ce pare a fi un atac taliban

Aproximativ 80 de eleve ale unei şcoli din nord-estul Afganistanului s-au îmbolnăvit subit şi există suspiciuni că au fost otrăvite, într-un atac atribuit insurgenţilor talibani.

321 afișări
Imaginea articolului Zeci de eleve din Afganistan au fost otrăvite, în ceea ce pare a fi un atac taliban

Zeci de eleve din Afganistan au fost otrăvite, în ceea ce pare a fi un atac taliban (Imagine:Mediafax Foto/AFP)

Patruzeci de eleve au fost deja externate, dar alte 40, inclusiv trei profesoare, sunt în spital, relatează BBC News online.

Datele preliminare ale anchetei sugerează inhalarea unor substanţe otrăvitoare, la şcoala Bibi Haji din provincia Takhar.

Autorităţile suspectează că este vorba de un atac al talibanilor.

Victimele, printre care se numără eleve de zece ani, au fost transportate la spital miercuri, acuzând dureri de cap, greaţă şi ameţeli.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici