Zeci de imigranţi au protestat în Ungaria, cerând urgentarea procesului de acordare a azilului. Procedura de soluţionare a cererilor durează 30-34 de zile

Aproximativ 70 de imigranţi, cazaţi la un centru închis de primire din Bekescsaba, sudul Ungariei, au protestat luni, cerând urgentarea procesului de soluţionare a cererilor pentru azil şi eliberarea din aceste centre, relatează agenţia de ştiri MTI.

542 afișări
Imaginea articolului Zeci de imigranţi au protestat în Ungaria, cerând urgentarea procesului de acordare a azilului. Procedura de soluţionare a cererilor durează 30-34 de zile

Zeci de imigranţi au protestat în Ungaria, cerând urgentarea procesului de acordare a azilului. Procedura de soluţionare a cererilor durează 30-34 de zile (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ Hepta)

Gyorgy Bakondi, consilierul pe probleme de securitate al premierului ungar, a declarat că protestul a fost unul paşnic.

Oficialul ungar a mai explicat că procedura de soluţionare a cererilor pentru azil durează 30-34 de zile şi nu există soluţii pentru urgentarea procesului. Acesta a mai adăugat că legile cu privire la azil interzic eliberarea solicitanţilor de azil din centrele închise.

În tabăra de la Bekescsaba sunt găzduiţi 165 de imigranţi, iar în Ungaria mai sunt două centre de acest fel, la Nyirbator şi Kiskunhalas, a precizat Bakondi.

Departamentul de poliţie din Bekes a anunţat că protestul s-a încheiat în cursul după-amiezii.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici