Zeci de mii de israelieni au manifestat împotriva lui Benjamin Netanyahu la Tel Aviv

Zeci de mii de israelieni au manifestat sâmbătă seara într-o piaţă din Tel Aviv, sub sloganul "Israelul vrea schimbare", şi au cerut ca premierul Benjamin Netanyahu să fie schimbat din funcţie în urma alegerilor de la 17 martie, relatează Associated Press.

376 afișări
Imaginea articolului Zeci de mii de israelieni au manifestat împotriva lui Benjamin Netanyahu la Tel Aviv

Zeci de mii de israelieni au manifestat împotriva lui Benjamin Netanyahu la Tel Aviv (Imagine: AP/Mediafax Foto)

Mitingul de sâmbătă seara din Piaţa Rabinului a fost cel mai important din campania electorală. Acesta a fost organizat de o asociaţie non-profit care vrea să schimbe priorităţile Israelului pentru a se concentra pe sănătate, educaţie, locuinţe şi nivelul de trai.

Deşi nu a fost sprijinit oficial de niciun partid politic, mitingul a atras în special susţinători ai formaţiunilor de stânga şi de centru.

Una dintre personalităţile care au luat cuvântul în timpul manifestaţiei a fost Meir Dagan, un fost director al Mossad, care l-a criticat recent pe premierul Benjamin Netanyahu, considerându-l "persoana care a cauzat cele mai mari pagube strategice Israelului".

Fostul director al Mossad din perioada 2002-2010 este un critic al poziţiei adoptate de Netanyahu faţă de Iran, opunându-se unui potenţial atac militar israelian asupra instalaţiilor nucleare iraniene. De altfel, Meir Dagan, a respins vineri afirmaţiile făcute de premierul Benjamin Netanyahu în Congresul american privind programul nuclear iranian.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici