Zeci de mii de persoane evacuate, în urma unui incendiu de vegetaţie din statul american California

Autorităţile din Statele Unite au ordonat evacuarea a zeci de mii de persoane din mai multe oraşe din nordul statului California, în urma unui incendiu de vegetaţie izbucnit joi, pe care pompierii nu au reuşit momentan să îl controleze, relatează BBC.

696 afișări
Imaginea articolului Zeci de mii de persoane evacuate, în urma unui incendiu de vegetaţie din statul american California

Zeci de mii de persoane evacuate, în urma unui incendiu de vegetaţie din statul american California

Incendiul a izbucnit în zona Camp Creek şi se îndreaptă spre munţii Sierra. Regiunea afectată se află la nord de oraşul Sacramento.

Autorităţile au ordonat evacuarea cetăţenilor din oraşele Paradise, Magalia, Concow, Butte Creek Canyon şi Butte Valley. Mai multe şcoli şi spitale au fost de asemenea evacuate.

Momentan nu au fost raportate victime, dar mai multe case au luat foc.

Incendiul de vegetaţie s-a extins rapid din cauza vânturilor care au depăşit 80 de kilometri pe oră.

Reprezentanţii Departamentului de Pompieri din California au transmis că joi, la ora locală 12.00 (22, ora României), aproximativ 3.200 de hectare şi era controlat în proporţie de 0%.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici