Zeci de mineri au fost îngropaţi în morminte comune, după cel mai grav accident din istoria recentă a Myanmarului

  • Zeci de mineri ucişi într-o alunecare de teren din nordul Myanmarului au fost îngropaţi într-un mormânt comun sâmbătă, a spus un oficial local, după ce 77 au fost îngropaţi, vineri.
  • După unul dintre cele mai grave accidente miniere din istoria ţării,relatează Reuters.
  • Minerii lucrau la o mină din Hpakant, centrul industriei de miliarde a jadului din Myanmar, când au fost loviţi de alunecarea de teren.
4978 afișări
Imaginea articolului  Zeci de mineri au fost îngropaţi în morminte comune, după cel mai grav accident din istoria recentă a Myanmarului

GALERIE FOTO. Zeci de mineri au fost îngropaţi în morminte comune după cel mai grav accident din istoria recentă

Thar Lin Maung, un oficial local al ministerului informaţiilor, a declarat Reuters că 171 de corpuri au fost scoase de sub statul de nămol, dar numărul este de aşteptat să fie mai mare.

El a spus că cele 77 de persoane îngropate vineri au fost identificate. Voluntarii au transportat sicriele de placaj şi i-au aşezat într-un mormânt comun în apropiere de mină.

Mai multe zeci de persoane au fost incinerate în conformitate cu tradiţiile budiste.

Multe alte cadavre, afectate de forţa valului nu au fost identificate.

Myanmar furnizează 90% din jadul lumii, marea parte exportat în ţara vecină China.  Alunecările de teren mortale precum şi alte accidente sunt frecvente în minele, care atrag muncitori săraci din Myanmar.

Aproximativ 100 de persoane au fost ucise într-o prăbuşire din 2015 care a dus numeroase apeluri la reglementarea industriei. Alţi 50 au murit în 2019. Alunecarea de teren de joi a fost cea mai gravă din istoria recentă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici