Zeci de morţi după un presupus atac cu gaze într-o zona controlată de Statul Islamic în apropiere de Palmira

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului şi agenţia de ştiri Amaq, afiliată reţelei teroriste Stat Islamic, au anunţat că mai multe zeci de persoane au decedat în urma unui presupus atac cu arme chimice într-o zonă controlată de SI în apropiere de oraşul Palmira, notează Reuters.

513 afișări
Imaginea articolului Zeci de morţi după un presupus atac cu gaze într-o zona controlată de Statul Islamic în apropiere de Palmira

Zeci de morţi după un presupus atac cu gaze într-o zona controlată de Statul Islamic în apropiere de Palmira (Imagine: Hepta / Mediafax Foto)

Citând surse locale din apropierea locului unde a avut loc atacul, în estul provinciei Hama, la nord-vest de oraşul antic Palmira, Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a comunicat că au fost înregistrate mai multe cazuri de asfixieri iar zeci de persoane au fost rănite în urma unui atac. Martorii oculari au relatat că au văzut mai multe cadavre fără răni vizibile.

Atacul ar fi fost lansat din aer şi a avut loc în apropiere de oraşul Uqairabat.

Amaq, agenţia de ştiri afiliată Stat Islamic, a dat publicităţii un comunicat online, în care se afirmă că 20 de persoane au decedat şi aproximativ 200 de persoane au fost rănite, prezentând probleme cu respiraţia "ca urmare a unui atac aerian rus cu gaz sarin".

Atât regimul de la Damasc, cât şi Rusia, au negat că ar fi folosit arme chimice. O anchetă ONU a relevat că forţele guvernamentale siriene, dar şi Stat Islamic a folosit arme chimice în război.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici