Zeci de persoane au fost ucise în urma confruntărilor din zona capitalei Libiei, Tripoli

Armata Naţională Libiană a efectuat duminică raiduri aeriene in zona sudică a capitalei ţării, Tripoli, şi s-ar îndrepta spre centrul oraşului, în ciuda eforturilor Naţiunilor Unite de a ajunge la un armistiţiu, informează Reuters.

1632 afișări
Imaginea articolului Zeci de persoane au fost ucise în urma confruntărilor din zona capitalei Libiei, Tripoli

Reuters: Armata Naţională Libiană a efectuat raiduri aeriene asupra capitalei ţării, Tripoli

Potrivit BBC, Guvernul de la Tripoli, susţinut de ONU, a informat că 21 de persoane au murit şi 27 au fost rănite ca urmare a luptelor din apropierea capitalei ţării. Printre victime se numără şi un medic al Semilunii Roşii. Armata Naţională Libiană, condusă de Khalifa Haftar, a anunţat că a pierdut 14 membri în cadrul confruntărilor.

Khalifa Haftar, a anunţat recent mai multe mişcări de trupe înaintea unui asalt planificat asupra capitalei Tripoli, unde se află şi sediul Guvernului, condus de Fayez al-Serraj şi sprijinit de Naţiunile Unite. Haftar a ocupat în ultimele săptămâni diverse zone din partea sudică a ţării şi a anunţat că plănuieşte un atac împotriva teroriştilor care, spune el, s-ar afla la Tripoli.

Forţele conduse de Haftar au ajuns în zona sudică a capitalei în cursul zilei de vineri şi susţin că au preluat controlul asupra fostului aeroport internaţional din Tripoli, însă oficialii au dezminţit această informaţie.

Cel puţin un raid aerian ar fi avut loc în zona sudică a capitalei, potrivit unui localnic, citat de Reuters. Un alt cetăţean a declarat că forţele lui Khalifa Haftar au avansat şi se află la aproximativ 11 kilometri de centrul oraşului. Acelaşi martor a declarat că forţele loiale Guvernului s-ar fi retras din zonă.

Misiunea ONU în Libia (UNSMIL) a făcut apel, duminică, la un armistiţiu de două ore, pentru a permite evacuarea civililor, însă fără efect. Guvernul de la Tripoli a anunţat declanşarea unei operaţiuni militare pentru apărarea capitalei, fără a da, însă, mai multe detalii.

Premierul Fayez al-Serraj l-a acuzat duminică pe Khalifa Haftar că urmăreşte o lovitură de stat şi a avertizat că va folosi forţa împotriva rebelilor.

Mai multe state şi organizaţii au început să îşi evacueze personalul din Libia din cauza deteriorării situaţiei din ţară.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici