Zeci de protestatari au fost ucişi de forţele de ordine în Irak, după ce au incendiat un consulat iranian

Cel puţin 45 de protestatari au fost ucişi joi de forţele de ordine în Irak, la o zi după incendierea de către manifestanţi a Consulatului iranian din oraşul Najaf, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.

536 afișări
Imaginea articolului Zeci de protestatari au fost ucişi de forţele de ordine în Irak, după ce au incendiat un consulat iranian

Zeci de protestatari au fost ucişi în Irak, după ce au incendiat un consulat iranian

Cel puţin 45 de protestatari au fost ucişi joi în confruntările cu forţele de ordine în Irak

Protestatari violenţi au incendiat, miercuri seară, un consulat al Iranului situat în oraşul Najaf din sudul Irakului, oraş în care se află şi sediul Autorităţii religioase şiite din Irak. Cel puţin 12 protestatari au fost ucişi în confruntările cu forţele de ordine la Najaf.

Cel puţin 29 de persoane au fost ucise, în cursul nopţii de miercuri spre joi, după ce forţele de securitate au deschis focul asupra protestatarilor care blocaseră un pod din oraşul Nassiriya, aflat în sudul ţării. Potrivit unor surse medicale, zeci de alte persoane au fost rănite în urma intervenţiei Poliţiei.

Astfel, ziua de joi este una dintre cele mai sângeroase de la declanşarea protestelor antiguvernamentale de la începutul lunii octombrie.

Protestatari violenţi au incendiat, miercuri seară, un consulat al Iranului situat în oraşul Najaf din sudul Irakului, oraş în care se află şi sediul Autorităţii religioase şiite din Irak.

Demonstraţii violente au loc în Irak începând din 1 octombrie. Protestatarii denunţă corupţia din instituţii, starea serviciilor şi influenţa din ce în ce mai mare a Iranului. De la începutul protestelor au murit cel puţin 350 de persoane.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
irak,
proteste,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici