Zeci de rebeli şi membri ai unei agenţii siriene de securitate, ucişi la Alep în urma unei explozii

Zeci de rebeli şi membri ai unei agenţii siriene de securitate au fost ucişi miercuri, la Alep, în nord-vestul Siriei, în urma unui atac asupra unei clădiri a Serviciului de Informaţii al Forţelor Aeriene ale Siriei, a anunţat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, relatează BBC News Online.

324 afișări
Imaginea articolului Zeci de rebeli şi membri ai unei agenţii siriene de securitate, ucişi la Alep în urma unei explozii

Zeci de rebeli şi membri ai unei agenţii siriene de securitate, ucişi la Alep în urma unei explozii

Lupte grele între grupări rebele şi forţele guvernamentale au izbucnit la Alep în urma detonării unei încărcături de explozibili plasate într-un tunel în apropierea sediului Serviciului de Informaţii al Forţelor Aeriene ale Siriei, a anunţat OSDO (Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului), cu sediul la Londra, care se sprijină pe o vastă reţea de militanţi şi membri ai personalului medical.

Forţele guvernamentale au răspuns cu tiruri de artilerie şi au solicitat raiduri aeriene împotriva rebelilor.

Locuitori din Alep au declarat că explozia a zguduit aproape întreg oraşul.

Unii dintre ei au spus că explozia s-a simţit ca un cutremur. De fapt, Centrul European Mediteranean de Seismologie (EMSC) a anunţat un cutremur cu magnitudine de 2,3 în partea de vest a oraşului Alep la ora locală 17.31 (17.31, ora României).

Serviciul de Informaţii al Forţelor Aeriene ale Siriei este considerat una dintre cele mai puternice structuri de securitate siriene.

Această structură îşi datorează puterea fostului preşedinte Hafez al-Assad, care a condus forţele aeriene siriene înainte de a ajunge la putere în urma unei lovituri de stat în 1970.

Alep, capitala economică a Siriei înainte de începutul războiului în 2011, este divizată începând din vara lui 2012 în sectoare aflate sub controlul regimului preşedintelui sirian Bashar al-Assad sau al rebelilor.

Emisarul ONU pentru Siria Staffan de Mistura a propus pe 30 octombrie instituirea unor zone de armistiţiu, inclusiv la Alep, cu scopul de a permite distribuirea de ajutoare umanitare.

Siria se confruntă, începând din martie 2012, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant). Bilanţul conflictului depăşeşte 220.000 de morţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici