Zeci de ţări, inclusiv din cadrul UE, denunţă situaţia drepturilor omului din Arabia Saudită

Aproximativ 20 de ţări, inclusiv 15 membre ale Uniunii Europene, au exprimat preocupări luni, în cadrul unei reuniuni a Consiliului ONU pentru Drepturile Omului, privind abuzuri la adresa disidenţilor saudiţi, informează site-ul cotidianului Le Figaro.

365 afișări

Arabia Saudită a fost somată încă o dată să ofere clarificări privind moartea jurnalistului disident Jamal Khashoggi, asasinat în octombrie 2018 în Consulatul saudit din oraşul turc Istanbul.

"Rămânem profund preocupaţi în legătură cu situaţia drepturilor omului în Arabia Saudită. Membrii societăţii civile din Arabia Saudită continuă să fie vizaţi de acte de persecutare şi intimidare", a declarat ambasadoarea Austriei la ONU, Sally Mansfield.

Taguri:
onu,
arabia saudită,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici