Zelenski cere admiterea Ucrainei în NATO sau integrarea în arhitectura de securitate occidentală

Preşedintele Volodimir Zelenski le-a cerut miercuri liderilor NATO să admită Ucraina în Alianţa Nord-Atlantică sau să o integreze în arhitectura de securitate occidentală, avertizând că Rusia ar putea ataca şi alte ţări.

1001 afișări
Imaginea articolului Zelenski cere admiterea Ucrainei în NATO sau integrarea în arhitectura de securitate occidentală

"Oare Ucraina nu a plătit suficient" astfel încât să fie admisă în NATO? "Încă este insuficientă contribuţia noastră pentru apărarea Europei şi a întregii lumi civilizate?", le-a spus Volodimir Zelenski liderilor NATO în discursul rostit prin videoconferinţă la summitul de la Madrid.

"Avem nevoie de garanţii de securitate şi trebuie să găsiţi un loc pentru Ucraina în spaţiul comun de securitate. Gândiţi-vă la un lucru: în momentul de faţă, o ţară care nu este membră NATO a reuşit să opună resistenţă peste patru luni unui stat pe care dumneavoastră îl consideraţi oficial cea mai mare ameninţare. Noi oprim Rusia să ne distrugă pe noi şi să vă distrugă pe dumneavoastră", a subliniat Volodimir Zelenski, citat de CNN.

Preşedintele Ucrainei avertizează că Rusia ar putea ataca şi alte ţări. "Acest război al Rusiei nu este îndreptat doar împotriva Ucrainei. Este un război pentru dreptul de a dicta condiţiile în Europa, pentru modul în care va fi viitoarea ordine mondială", a atras atenţia Volodimir Zelenski, potrivit BBC News.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici