Zelenski cere Uniunii Europene următoarea rundă de ajutoare pentru Ucraina

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat duminică că a cerut UE să aloce urgent următoarea rundă de ajutoare pentru Ucraina şi a făcut presiuni pentru un nou val de sancţiuni împotriva Rusiei, în cadrul unei convorbiri telefonice cu şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

310 afișări
Imaginea articolului Zelenski cere Uniunii Europene următoarea rundă de ajutoare pentru Ucraina

"Am discutat despre alocarea următoarei tranşe de ajutor financiar al UE cât mai curând posibil. Am subliniat necesitatea pregătirii celui de-al 8-lea pachet de sancţiuni (împotriva Rusiei), inclusiv interzicerea eliberării de vize pentru cetăţenii ruşi", a declarat el pe Twitter, conform Reuters.

Zelenski, care i-a avertizat pe europeni să se aştepte la o iarnă dificilă din cauza reducerii exporturilor de petrol şi gaze ruseşti, a mai spus că el şi Von Der Leyen au definit "măsuri pentru a limita profiturile excedentare ale Rusiei din vânzarea de petrol şi gaze".

Potrivit premierului ucrainean Denis Şmihal, Kievul aşteaptă săptămâna viitoare o tranşă de 5 miliarde de euro (4,98 miliarde de dolari) de ajutor financiar din partea UE.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
zelenski,
ucraina,
ue

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici