Zelenski despre atacul de la mall: terorişti nenorociţi care nu ar trebui să aibă loc pe Pământ

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski îi consideră pe ruşii care au atacat mall-ul din regiunea Poltava „terorişti nenorociţi” care „nu ar trebui să aibă loc pe Pământ", potrivit Sky News. Cel puţin 15 persoane au murit în urma atacului de luni, arată ultimul bilanţ al autorităţilor ucrainene.

692 afișări
Imaginea articolului Zelenski despre atacul de la mall: terorişti nenorociţi care nu ar trebui să aibă loc pe Pământ

Zelenski despre atacul de la mall: terorişti nenorociţi care nu ar trebui să aibă loc pe Pământ

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a condamnat atacul asupra centrului comercial şi i-a numit pe atacatori „terorişti nenorociţi”. Zelenski susţine că a fost vorba despre un atac calculat şi spune că cei vinovaţi „nu ar trebui să aibă loc pe Pământ".

Anterior, el a declarat că peste 1.000 de civili se aflau în interiorul centrului comercial în momentul atacului.

„Mall-ul este în flăcări, pompierii încearcă să stingă focul, numărul victimelor este imposibil de imaginat", a anunţat preşedintele pe Telegram.

Ulterior, el a oferit amănunte.

„Din fericire, din câte ştim acum, mulţi oameni au reuşit să iasă [înainte de lovitură], au fost ajutaţi să iasă [după sirena de alarmă aeriană]. Dar mai erau încă oameni înăuntru când a lovit: angajaţi şi câţiva vizitatori", a precizat Zelenski.

Preşedintele Ucrainei a subliniat că mall-ul nu are valoare militară şi nu reprezenta „nicio ameninţare pentru armata rusă".

El a acuzat Rusia că sabotează „încercările oamenilor de a trăi o viaţă normală, care îi înfurie atât de tare pe ocupanţi".

„Rusia continuă să îşi descarce neputinţa asupra civililor obişnuiţi. Este inutil să sperăm la decenţă şi umanitate din partea sa", a declarat preşedintele Volodimir Zelenski.

Cel puţin 15 persoane au fost ucise şi 40 au fost rănite în atac, potrivit lui Dmytro Lunin, guvernatorul regiunii Poltava.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici