Zelenski propune să-l dea la schimb pe Viktor Medvedciuk, aliat al lui Putin, pentru prizonieri ucraineni

Volodimir Zelenski a propus miercuri să îl dea la schimb pe Viktor Medvedchuk, un politician pro-rus de rang înalt, cu prizonieri de război deţinuţi de forţele Moscovei.

2996 afișări
Imaginea articolului Zelenski propune să-l dea la schimb pe Viktor Medvedciuk, aliat al lui Putin, pentru prizonieri ucraineni

Într-o înregistrare postată pe Telegram, Zelenski a declarat că este "important ca forţele noastre de securitate şi forţele militare să ia în considerare o astfel de posibilitate". Marţi, serviciile de securitate ucrainene au declarat că l-au arestat pe Medvedciuk, care este cel mai apropiat şi mai influent aliat al preşedintelui Vladimir Putin în Ucraina, potrivit Reuters.

Medvedciuk este un aliat personal al lui Vladimir Putin şi a fost şef de cabinet al fostului preşedinte ucrainean pro-rus Leonid Kucima.

Om de încredere al Kremlinului de la Kiev încă din vremea Revoluţiei Portocalii, Medvedciuk este acuzat de guvernul Zelenski de „înaltă trădare” pentru susţinerea separatiştilor şi exploatarea ilegală a resurselor din Crimeea: pe 13 mai 2021, este arestat la domiciliu, după confiscarea bunurilor familiei (inclusiv o conductă de petrol) şi întreruperea celor 3 televiziuni (112, NewsOne şi ZIK) folosite pentru campania pro-rusă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici