Zelenski: Rusia este ca o maşină hibrid, nici pe benzină, nici electrică

Într-o perioadă în care nu se ştie ce se va întâmpla cu militarii extraşi de Rusia din subteranele oţelăriei, preşedintele Ucrainei să asigurări că „vom aduce acasă luptătorii de la Azvostal”.

765 afișări
Imaginea articolului Zelenski: Rusia este ca o maşină hibrid, nici pe benzină, nici electrică

Zelenski: Rusia este ca o maşină hibrid, nici pe benzină, nici electrică

„Îi vom duce acasă. Aceasta este ceea ce avem de făcut cu partenerii noştri care şi-au asumat responsabilitatea”, a precizat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, într-un interviu acordat televiziunii ţării sale, după cum relatează Ukrainska Pravda, după ce ieri Moscova a anunţat eliberarea tuturor soldaţilor baricadaţi în combinatul siderurgic Azvostal. Se speră că soldaţii vor face parte dintr-un schimb de prizonieri.

Zelenski a mai amintit că „nu am început noi acest război. Dar trebuie să-l terminăm. Am crezut că se poate încheia cu un dialog, că ar fi putut fi un dialog lung, dar că se poate găsi o soluţie. Chiar aşa am crezut. Dar aceasta este Rusia. Acum este ca o maşină, nici pe benzină, nici electrică. Un hibrid. Şi războiul este şi hibrid”. Potrivit preşedintelui, „victoria va fi grea, sângeroasă în lupte, dar concluzia va fi cuprinsă în diplomaţie”.

„Conform celor mai optimiste prognoze, Ucraina are nevoie de 5-7 ani pentru a degaja întregul teritoriu”, a declarat ministrul adjunct al Afacerilor Interne al Ucrainei, Mari Hakobian

Viceministrul a indicat că mai multe echipe străine au ajuns deja în Ucraina şi vor începe săptămâna viitoare lucrările.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici