Zelenski vrea ca războiul din Ucraina să se încheie până la începutul iernii

Preşedintele Volodimir Zelenski spune că doreşte ca războiul din Ucraina să se încheie până la începutul iernii. I-a îndemnat pe liderii occidentali să trimită sisteme antiaeriene şi să sporească sancţiunile împotriva Rusiei.

577 afișări
Imaginea articolului Zelenski vrea ca războiul din Ucraina să se încheie până la începutul iernii

Zelenski vrea ca războiul din Ucraina să se încheie până la începutul iernii

Adresându-se prin videoconferinţă la summitul G7, Zelenski a declarat că circumstanţele vor face mai tot mai dificilă lupta trupelor sale în momentul în care îşi organizează riposta şi i-a îndemnat pe liderii G7 să facă maximum pentru a pune capăt războiului până la sfârşitul anului, a declarat o sursă pentru AFP, citată de Sky News.

Liderul ucrainean le-a cerut şefilor de stat reuniţi să "facă tot ce pot", potrivit ziarului german Welt.

Luând cuvântul luni în faţa liderilor Marii Britanii, Canadei, Franţei, Germaniei, Italiei, Japoniei şi Statelor Unite, el a cerut o gamă largă de sprijin militar, economic şi diplomatic.

Cancelarul german Olaf Scholz, în calitate de preşedinte al G7, a reafirmat sprijinul grupului pentru Ucraina.

El a scris pe Twitter: "Vom continua să creştem presiunea asupra lui Putin. Acest război trebuie să ia sfârşit".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici