ZF: Canada acţionează în sprijinul pieţei muncii. Trudeau: Cel mai mare stimul economic de la al Doilea Război Mondial

Camera Comunelor din Canada a aprobat în acest weekend o legislaţie de urgenţă prin care încearcă să limiteze impactul pandemiei de COVID-19 în piaţa muncii şi să susţină financiar businessurile care aleg să nu concedieze, potrivit Bloomberg.

1319 afișări
Imaginea articolului ZF: Canada acţionează în sprijinul pieţei muncii. Trudeau: Cel mai mare stimul economic de la al Doilea Război Mondial

Sursa: Hepta

Premierul canadian Justin Trudeau a menţionat că pachetul este cel mai mare stimul economic din Canada de la al Doilea Război Mondial până astăzi, conform Business Insider.

Astfel, programul se va denumi Canada Emergency Wage Subsidy (CEWS) şi se ridică la circa 52 miliarde dolari.

Prin intermediul CEWS, guvernul va acoperi 75% din salariul mediu timp de trei luni. Businessurile din Canada vor putea primi până la 607 dolari per angajat în fiecare săptămână, pentru a completa valoarea salariilor.

Fondurile vor fi trimise businessurilor la o distanţă de 2-5 săptămâni de când au fost solicitate, iar acestea pot fi trimise timp de 12 săptămâni, cât timp acesta pot dovedi că au avut încasările afectate din cauza pandemiei de COVID-19.

Pentru a fi elgibile, businessurile trebuie să dovedească o scădere de cel puţin 15% a veniturilor din martie, aprilie sau mai 2020, în comparaţie cu veniturile din aceeaşi perioadă de anul trecut sau cu cele din primele două luni ale anului 2020.

În cazul businessurilor care mint sau care îşi umflă pierderile pentru a beneficia de bani de la stat, amenda se va ridica la 25% din ajutorul pe care l-au primit ca parte a acestui pachet de stimuli.

Pentru a putea accesa fondurile, businessurile trebuie să demonstreze că şi-au plătit angajaţii.

În ultimele săptămâni, mai mult de cinci milioane de oameni din Canada – echivalentul a 25% din forţa de muncă a ţării – a aplicat pentru ajutor în caz de urgenţă, conform Bloomberg News.

Până acum, Canada are peste 24.800 de cazuri de infectare cu COVID-19, peste 7.100 de oameni vindecaţi în urma infectării şi 717 decese.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici