Zhang Hong a devenit primul om orb din Asia care a cucerit vârful Everest

Chinezul Zhang Hong, în vârstă de 46 de ani, a escaladat cel mai înalt vârf din lume de pe partea din Nepalul, devenind prima persoană orbă din Asia şi al treia din lume care a urcat pe Everest.

352 afișări
Imaginea articolului Zhang Hong a devenit primul om orb din Asia care a cucerit vârful Everest

Sursa foto: Twitter

„Indiferent dacă eşti invalid sau normal, indiferent dacă ţi-ai pierdut vederea sau nu ai picioare sau mâini, nu contează atât timp cât ai o minte puternică”, a spus Zhang pentru Reuters.

Zhang a realizat performaţa pe 24 mai şi s-a întors joi la tabăra de bază.

Născut în sud-vestul oraşului chinez Chongqing, Zhang şi-a pierdut vederea la vârsta de 21 de ani. El a fost inspirat de Erik Weihenmayer, un alpinist orb american care a escaladat Everestul în 2001 şi a început să se antreneze sub îndrumarea prietenului său ghid montan Qiang Zi.

Premiera vine după o altă performţă înregistrată în acest sezon. Alpinista din Hong Kong Tsang Yin-hung a înregistrat cea mai rapidă ascensiune pe Everest din lume de către o femeie cu un timp de puţin sub 26 de ore. Tsang, în vârstă de 44 de ani, a escaladat vârful de 8.848,86 metri într-un timp record de 25 de ore şi 50 de minute, a declarat Gyanendra Shrestha, oficial guvernamental prezent în tabăra de bază de pe Everest.

"A părăsit tabăra de bază sâmbătă la 13:20 şi a ajuns în vârf la 15:10 a doua zi", a declarat Shrestha.

Nepal a eliberat anul acesta un număr record de permise de escaladarea a celui mai înalt vârf din lume, după ce sezonul de anul trecut a fost anulat din cauza pandemiei.

Până în prezent aproximativ 350 de persoane au atins vârful în acest sezon, a declarat departamentul de turism din ţară.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici