Zi de doliu naţional, luni, în Rusia, după incendiul din Perm

Preşedintele rus, Dmitri Medvedev, a semnat un decret prin care ziua de 7 decembrie va fi declarată zi de doliu naţional în memoria victimelor incendiului din Perm, soldat cu moartea a peste 100 de persoane, a anunţat sâmbătă serviciul de presă al Kremlinului, citat de RIA Novosti, în pagina online.

200 afișări
Imaginea articolului Zi de doliu naţional, luni, în Rusia, după incendiul din Perm

Zi de doliu naţional, luni, în Rusia, după incendiul din Perm (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Totodată, guvernatorul din Perm, Oleg Cirkunov, a anunţat trei zile de doliu începând de sâmbătă.

"În timpul celor trei zile de doliu, steagul Rusiei şi cel al Teritoriului Perm vor fi coborâte în bernă. Posturile de radio şi televiziune, precum şi instituţiile culturale sunt rugate să îşi înceteze toate evenimentele distractive în aceste zile", a anunţat serviciul de presă al guvernatorului.

Anterior, Medvedev i-a acuzat pe proprietarii clubului de neglijenţă crasă şi a cerut pedepsirea lor aspră.

"Nu au creier şi nici conştiinţă. Au demonstrat o indiferenţă totală faţă de ceea ce s-a întâmplat ... Trebuie să fie pedepsiţi aspru", a declarat el.

Între timp, numărul victimelor incendiului a ajuns la 109, potrivit unui oficial regional din cadrul comisiei de anchetă a Parchetului rus. Acesta a precizat că "102 persoane au murit în incendiul propriu-zis, iar alte şapte au decedat din cauza rănilor şi arsurilor la spital".

În noaptea de vineri spre sâmbătă, la Perm, în Urali, un incendiu violent s-a declanşat într-un club de noapte, Calul şchiop, acesta fiind provocat de încălcarea normelor privind folosirea artificiilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici