Ziua Naţională în Coreea de Nord. Peste 100.000 de persoane, mobilizate. 20.000 de rezerve pentru cei care nu au executat bine mişcările ori au ratat sincronizările - FOTO, VIDEO

Coreea de Nord şi-a sărbătorit, în acest weekend, ziua naţională a statului printr-o manifestaţie de mare anvergură, pentru activităţile de sărbătoare fiind mobilizate peste 100.000 de persoane. În cadrul acţiunilor au fost puse în scenă acte de gimnastică ritmică, defilări şi dansuri ovaţionale la adresa statului.

5735 afișări
Imaginea articolului Ziua Naţională în Coreea de Nord. Peste 100.000 de persoane, mobilizate. 20.000 de rezerve pentru cei care nu au executat bine mişcările ori au ratat sincronizările - FOTO, VIDEO

Ziua Naţională în Coreea de Nord. Peste 100.000 de persoane, mobilizate pentru a participa la un spectacol uimitor (Imagine: www.kns-photo.com)

Anul acesta Coreea de Nord şi-a sărbătorit cea de-a 64-a zi naţională printr-o serie de manifestaţii puse în scenă de peste 100.000 de oameni, scrie Daily Mail în ediţia sa electronică.

Cei 100.000 de coreeni şi sportivi implicaţi în activităţile de gimnastică ritmică, defilări şi dansuri specifice au participat la antrenamente şi repetiţii timp de trei luni, totul pentru ca de ziua naţională a statului manifestaţiile să fie fără greşeală.

20.000 de alte persoane au jucat rolul de rezerve pentru cei care nu au executat bine mişcările ori au ratat sincronizările din spectacolul coregrafic desfăşurat pe stadionul „May Day”.

Concomitent cu manifestaţiile de pe 9 septembrie, foşti cetăţeni ai Coreei de Nord au protestat la adresa liderului  Kim Jong Un şi a guvernului acestei ţări lansând baloane gigantice în Imjingak Pavilion, Coreea de Sud.

În interiorul acestor baloane protestatarii au plasat mesaje scrise şi DVD-uri criticând regimul lui Kim Jong Un. Unul dintre mesaje spune: „Nu fiţi păcăliţi, cei 20 de milioane de compatrioţi!”.

În fiecare an pe 9 septembrie în Coreea de Nord se celebrează înfiinţarea Republicii Democrate Coreene, statul fiind fondat în anul 1948. Această sărbătoare este considerată a fi cea mai importantă zi în istoria statului, laolaltă cu zilele de naştere ale liderilor coreeni precum Kim Il-sung sau Kim Jong-il.

Manifestaţiile din 9 septembrie sunt cunoscute drept sărbătorile „Arirang”, un popular cântec folcloric, şi se desfăşoară pe stadionul „May Day” cu o capacitate de 150.000 de locuri.

Kim Jong Un a preluat puterea în Coreea de Nord în urma decesului tatălui său, Kim Jong Il, din decembrie anul trecut.  

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici