Ziua protestelor. Mii de oameni au manifestat în Mexic împotriva preşedintelui. La câteva mii de kilometri în Israel au avut loc alte proteste anti-guvernamentale

  • Mii de protestatari au mărşăluit prin centrul oraşului Mexico, sâmbătă, într-una dintre cele mai mari demonstraţii împotriva preşedintelui Andres Manuel Lopez Obrador de când a preluat funcţia în urmă cu aproape doi ani.
  • La câteva mii de kilometri sămbătă au avut loc alte proteste.
  • Mii de israelieni au protestat sâmbătă în toată ţara, încălcând o nouă lege menită să limiteze demonstraţiile anti-guvernamentale în timpul carantinei.
563 afișări
Imaginea articolului Ziua protestelor. Mii de oameni au manifestat în Mexic împotriva preşedintelui. La câteva mii de kilometri în Israel au avut loc alte proteste anti-guvernamentale

Ziua protestelor. Mii de oameni au manifestat în Mexic împotriva preşedintelui. La câteva mii de kilometri în Israel au avut loc alte proteste anti-guvernamentale. Sursa foto: Twitter

Proteste în Mexic

Mii de protestatari au mărşăluit prin centrul oraşului Ciudad de México, sâmbătă, într-una dintre cele mai mari demonstraţii împotriva preşedintelui Andres Manuel Lopez Obrador de când a preluat funcţia în urmă cu aproape doi ani, relatează Reuters.

Mulţi dintre manifestanţii care s-au adunat în piaţă principală din centrul istoric al capitalei au fluturat steaguri mexicane în timp ce unii au scandat „Afară cu Lopez”.

Deşi sondajele arată că preşedintele de stânga rămâne popular, managementul său asupra economiei şi securităţii a supărat mulţi mexicani, la fel ca şi tendinţa sa de a polariza dezbaterile politice dintre susţinătorii şi criticii săi.

Înainte de a deveni preşedinte în decembrie 2018, Lopez Obrador era renumit pentru că a condus proteste masive împotriva guvernului. Acum el a declarat că protestele criticilor „conservatori” sunt menite să agite ţara.

Estimările numărului de manifestanţi la protestul paşnic de sâmbătă au variat.

Autorităţile din Mexico City, care sunt pro Lopez Obrador, au declarat că au participat 8.000, în timp ce unul dintre grupurile de opoziţie din spatele protestului a declarat că au participat peste 150.000.

Proteste în Israel

La câteva mii de kilometri sămbătă au avut loc alte proteste.

Mii de israelieni au protestat sâmbătă în toată ţara, încălcând o nouă lege menită să limiteze demonstraţiile anti-guvernamentale în timpul carantinei.

Protestele de stradă vin la doar trei zile după ce parlamentul a aprobat un edict pentru a limita sfera unor astfel de demonstraţii, relatează Al Jazeera.

Noua lege interzice israelienilor să organizeze demonstraţii la mai mult de 1 km de casele lor şi forţează o distanţare socială mai strictă, o măsură prin care guvernul a spus că urmăreşte reducerea infecţiilor. Criticii au numit legea o lovitură a libertăţii de exprimare.

Oamenii ieşiţi în stradă i-au reproşat prim-ministrului Benjamin Netanyahu gestionarea crizei coronavirusului şi acuzaţiile de corupţie, pe care acesta le neagă.

Cele mai multe proteste de sâmbătă seara au fost mici şi împrăştiate în toată ţara. O mulţime de câteva mii s-a adunat la Tel Aviv. Aproximativ cincisprezece persoane au fost arestate, a spus un purtător de cuvânt al poliţiei.

Israelul şi-a închis o mare parte din economia sa şi i-a instruit pe oameni să rămână la un kilometru de casele lor ori de câte ori este posibil, în efortul de a controla un val de al doilea val de infecţii cu coronavirus.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici