Ziua Rusiei: Putin a făcut apel la "valorile de bază" ale ruşilor pentru a promova referendumul ce l-ar putea face preşedinte până în 2036

  • Vladimir Putin şi-a făcut prima apariţie publică după mai multe săptămâni de absenţă chiar de ziua Rusiei.
  • El a folosit sărbătoare pentru aş promova reformă controversată a constituţiei care l-ar putea ţine în funcţia de preşedinte până în 2036.
  • Putin, în vârstă de 67 de ani, a condus Rusia în ultimii 20 de ani, fie ca preşedinte sau premier.
600 afișări
Imaginea articolului Ziua Rusiei: Putin a făcut apel la "valorile de bază" ale ruşilor pentru a promova referendumul ce l-ar putea face preşedinte până în 2036

Sursă foto: Profimedia

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin a apelat la ceea ce el a numit "valorile de bază" ale ruşilor în timpul unui discurs prin care a încercat să adune sprijin pentru votul pentru reformelor constituţionale care ar putea să-l ţină în funcţie până în 2036.

Referendumul va avea loc în perioada 25 iunie-1 iulie şi, dacă va fi aprobat, va include o schimbare care i-ar permite lui Putin, aflat la putere din 1999, să îndeplinească încă două mandate de şase ani la Kremlin după 2024, când ar urma în conformitate cu legile actuale să plece.

"Avem un cod istoric comun, fundamentele morale ... respectul părinţilor şi al familiei împreună cu dragostea pentru pământul nostru", a spus Putin la o ceremonie de ridicare a drapelului desfăşurată la Moscova pentru a marca Ziua Rusiei.

"După cum vă aşteptaţi, au existat solicitări frecvente pentru a includerea acestor principii fundamentale în constituţia rusă. Sunt sigur că majoritatea absolută a cetăţenilor noştri împărtăşeşte şi susţine o astfel de poziţie.”, a adăugat acesta.

Kremlinul a înaintat în numeroase rânduri ideea că reformele constituţionale sunt un exerciţiu legislativ larg care acoperă o serie de probleme care includ definirea căsătoriei între un bărbat şi o femeie şi consacrarea rublei drept moneda legală a Rusiei. Însă nu a amintit aproape deloc despre schimbările cu privire la mandatele la care Putin ar avea acces.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici