Zona de căutări a avionului MH370 va fi dublată, anunţă premierul australian

Premierul australian, Tony Abbot, a dat asigurări joi că zona de căutare a avionului Boeing 777 dispărut acum peste un an în Oceanul Indian va fi dublată, relatează Euronews.

392 afișări
Imaginea articolului Zona de căutări a avionului MH370 va fi dublată, anunţă premierul australian

Zona de căutări a avionului MH370 va fi dublată, anunţă premierul australian (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Oficiali malaysieni, australieni şi chinezi s-au întâlnit joi la Kuala Lumpur, capitala Malaysiei, pentru a discuta despre operaţiunile de căutare a avionului aparţinând Malaysia Airlines dispărut pe 8 martie 2014 în Oceanul Indian.

Potrivit premierului australian, cele trei ţări au decis să extindă zona de căutare dacă epava avionului nu va fi găsită până la încheierea operaţiunilor în curs.

"În cazul în care nu vom găsi nimic, ne vom angaja să extindem căutările pe o rază de încă 60.000 de kilometri pătraţi", a declarat premierul australian Tony Abbot.

Avionul care asigura cursa MH370 a dispărut de pe ecranele radarelor la 8 martie 2014, la scurt timp după ce a decolat din Kuala Lumpur cu destinaţia Beijing, devenind unul dintre cele mai mari mistere din istoria aviaţiei.

Anchetatorii consideră că avionul, care avea la bord 227 de pasageri şi 12 membri ai echipajului, a deviat mii de kilometri de la rută, înainte de a se prăbuşi în ocean, în largul Australiei.

Operaţiunile de căutare, care s-au concentrat pe o suprafaţă de 60.000 de kilometri pătraţi de ocean, la aproximativ 1.600 de kilometri vest de oraşul australian Perth, nu au oferit nici un rezultat până acum.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici