Zuckerberg: "Ce se întâmplă în Myanmar e o tragedie şi trebuie să muncim mai mult". Şeful Facebook spune că va încerca să oprească mesajele care instigă la ură

Mark Zuckerberg, co-fondatorul şi directorul general al companiei Facebook, a afirmat că va încerca să blocheze propagarea mesajelor care instigă la ură în Myanmar, relatează site-ul agenţiei de ştiri Reuters.

1448 afișări
Imaginea articolului Zuckerberg: "Ce se întâmplă în Myanmar e o tragedie şi trebuie să muncim mai mult". Şeful Facebook spune că va încerca să oprească mesajele care instigă la ură

Zuckerberg: "Ce se întâmplă în Myanmar e o tragedie şi trebuie să muncim mai mult". Şeful Facebook spune că va încerca să oprească mesajele care instigă la ură în această zonă

Compania Facebook a fost acuzată că nu depune suficient efort pentru a împiedica utilizarea platformei pentru diseminarea inforrmaţiilor false şi a mesajelor care instigă la ură.

"Ce se întâmplă în Myanmar este o tragedie teribilă şi trebuie să muncim mai mult", a declarat Zuckerberg în cadrul audierii acestuia în cadrul Congresului Statelor Unite.

Peste 650.000 de musulmani rohingya au plecat din statul Rakhine, aflat în Myanmar, din cauza intervenţiei militare împotriva etniei.

Zuckerberg a anunţat că Facebook va angaja câteva persoane care vorbesc limba birmană şi care vor ajuta la ştergerea conţinutului nepotrivit.

"Este dificil să facem acest lucru fără oameni care vorbesc limba locală şi trebuie să mărim efortul", a declarat acesta, adăugând că Facebook va lucra cu mai multe grupuri pentru a identifica mesajele care trebuie interzise pe platformă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici