Video EXCLUSIV EDIŢIE SPECIALĂ "Gândurile lui Cristoiu". Viorica Dăncilă: Nu i-am promis lui Tăriceanu că va fi candidatul nostru la prezidenţiale/ „Sunt un om independent. Nu sunt un om care poate fi manevrat”/ Cât de multă influenţă mai are Liviu Dragnea în PSD | VIDEO

Premierul Viorica Dăncilă a declarat marţi, la emisiunea "Gândurile lui Cristoiu", că nu i-a promis liderului ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, că va fi candidatul PSD-ALDE la alegerile prezidenţiale şi că social-democraţii nu puteau susţine un candidat din afara partidului.

5478 afișări

Viorica Dăncilă: Nu cred că va trece moţiunea de cenzură. E foarte slabă

Viorica Dăncilă a declarat, marţi, la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”, că moţiunea de cenzură nu va trece joi, fiind una slabă. Premierul a adăugat că, în cazul în care moţiunea va împlini 233 de voturi, PSD va trece în Opoziţie şi va analiza măsurile luate de viitorul Executiv.

„ După citirea moţiunii vom avea argumente pentru orice punct care a fost subliniat în această moţiune. După părerea noastră e o moţiune slabă, fără cifre. (...) Nu aş vrea să păr aroganţa şi să spună cineva că nu iau în calcul scenariul ca moţiunea să treacă. Dacă moţiunea va trece cu siguranţă noi vom luptă din opoziţie, vom fi atenţi la ceea ce va urmă, la măsurile guvernamentale care vor fi luate, pentru că pe noi dincolo de persoane ne interesează ceea ce se întâmplă cu românii. Tocmai de aceea avem pactul pentru bunăstarea românilor”, a declarat Viorica Dăncilă, la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”.

Premierul a susţinut că strategia PSD privind moţiunea de cenzură e să negocieze cu parlamentarii care au nevoie de stabilitate în România

„Strategia noastră este să discutăm cu cât mai mulţi oameni responsabili, care ştiu că au nevoie de stabilitate în România. Eu cred că mulţi nu vor vota moţiunea. Spun acest lucru pentru că vor trebui să seintoarca acasă şi să se vadă cu cei cărora le-au cerut încrederea şi cei care i-au votat. Nu vor putea spune că au votat această moţiune, că au dat jos un guvern, că au renunţat la un program de guvernare şi au fost de acord cu liderul PNL şi alţi lideri ai opoziţiei că vor da oameni afară şi vor tăia pensii şi salarii. Nu vedem din partea opoziţiei niciun plan de guvernare, numai dorinţă de a duce ţara în instabilitate”, a adăugat Dăncilă.

Ea susţine că PNL se bazează pe 237 de semnături, însă va trebui ca voturile să fie tot atâtea pentru ca moţiunea să treacă.

„ Ludovic Orban se bazează pe 237 de semnături. Va trebuii să aibă grijă că semnăturile să coincidă cu numărul de voturi. Au nevoie de 233 de voturi, Cred că nu o să întrunească numărul necesar de voturi că moţiunea să treacă.
Noi avem încredere în cei cu care am discutat şi avem încredere că dinscolo de bătălia partidelor, miză electorală şi interesele personale important este ce se întâmplă în această ţara. Moţiunea poate fi introdusă, este un instrument al opoziţiei, e normal, dar atunci când vrei să dai dovadă de seriozitate vii cu un program de guvernare astfel încât oamenii să vadă la ce s-a renunţat în Parlament şi ce vor avea pe viitor”, a conchis Dăncilă.

Dăncilă, despre social democraţii care au semnat pentru moţiune: Cred că partidul îi va sancţiona

Premierul Viorica Dăncilă a declarat marţi, la emisiunea "Gândurile lui Cristoiu", despre colegii din PSD carre au semnat pentru moţiunea de cenzură, că aceştia vor fi cel mai probabil sancţionaţi de formaţiunea pe care o conduce.

"Am discutat cu mai mulţi membri ai PSD care au semnat moţiune, am avut o discuţie aplicată, nu cum a ieşit în spaţiul public că am plătit. Am discutat cu cei care au semnat moţiunea, le-am spus că atunci când vor merge în judeţele în care au fost votaţi vor trebui să îşi asume şi să explice de ce au făcut asta. Să spună tot ce se va întâmpla cu România în perioada următoare. Că programele PNDL 1 şi 2 nu se mai aplică în perioada următoare", a spus Viorica Dăncilă, în cadrul emisiunii "Gândurile lui Cristoiu".

Întrebată cum au reacţionat colegii care au semnat moţiunea în urma discuţiei, Dăncilă a spus că unii au recunoscut că au fost deja sunaţi de edili locali.

Cât priveşte posibila sancţionare a semnatarilor din PSD: "Cred că pot exista şi nemulţumiri, personale, anumite discuţii, dar pornind de la asta până la a vota împotriva propriului partid...este o distanţă mare. Cred că partidul îi va sancţiona", a afirmat Dăncilă.

Moţiunea de cenzură va fi dezbătută şi votată în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului joi, începând cu ora 10.00. Numărul necesar adoptării moţiunii este de 233 de parlamentari.

Printre semnatarii moţiunii de cenzură se numără foştii parlamentari social-democraţi Mihăiţă Găină, Emanoil Savin, Ioan Talpoş, precum şi deputatul PSD Marius Bota.

Dăncilă: Nu i-am promis lui Tăriceanu că va fi candidatul nostru la prezidenţiale

”Nu (i-am promis lui Călin Popescu Tăriceanu că va fi candidatul PSD-ALDE - nr). Am avut o discuţie cu dl. Tăriceanu referitoare la candidatura la prezidenţiale din partea PSD. Am fost foarte sinceră cu dl. Tăriceanu şi i-am spus că decizia va fi în cadrul partidului, vom vedea care e situaţia, dar de fiecare dată acest partid a mers cu candidatul propriu. După europarlamentare, în care noi am avut un scor mic, a fost foarte greu să iei o decizie să mergi cu candidat din afara partidului. Partidul trebuie să se ridice, să ajungă la scordul pe care l-a avut. Nu cred că organizaţiile din teritoriu s-ar fi implicat şi s-ar fi organizat foarte bine dacă aveam candidat din afara partidului”, a declarat Viorica Dăncilă.

Dăncilă: Avem un plan de măsuri până la finalul anului, astfel încât să ne încadrăm în deficit

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, marţi, la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”, că Guvernul are un plan de măsuri, astfel încât până la finalul anului să se încadreze în deficitul bugetar.

„De fiecare dată a existat această problemă e deficitului. O să ne încadrăm în deficit. Noi mai avem cheltuieli nerealizate. Avem un plan de măsuri până la finalul anului astfel încât să ne încadrăm în deficit. De la opoziţie apar zvonuri că nu avem bani de pensii, salarii. Eu vreau să îi asigur pe toţi că avem bani de deficit şi ne vom încadra până la sfârşit. Au existat anumite semnale de alarmă, dar din partea opoziţiei, nu din partea altora”, a declarat Viorica Dăncilă, la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”.

Referitor la rectificarea bugetară şi la banii acordaţi primarilor, premierul a susţinut că formula este aplicată şi că sunt cheltuieli de funcţionare pentru primăriile care nu mai au bani pentru funcţionare: „Este alocată formula şi sunt cheltuieli de funcţionare pentru primăriile care nu amia au bani pentru funcţionare”.

Dăncilă: Nu ştiu opinia lui Dragnea, dar cred că nu influenţează negativ moţiunea de cenzură

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, la emisiunea "Gândurile lui Cristoiu", că Liviu Dragnea, în prezent încarcerat la Rahova, mai are o anumită influenţă printre membrii pe care i-a promovat şi susţinut, însă nu consideră că moţiunea de cenzură ar fi influenţată de fostul lider PSD.

„Nu am discutat cu Liviu Dragnea din seara alegerilor europarlamentare. Cred că şi Liviu Dragnea are colegi în partid cu care a lucrat, pe care i-a promovat, pe care i-a susţinut. Cred că are o anumită influenţă. (...) Nu am de unde să ştiu care este opinia domnului Dragnea, dar eu cred că nu influenţează negativ moţiunea de cenzură. (...) Nu influenţează PSD în favoarea trecerii (moţiunii, n.r.)”, a declarat Viorica Dăncilă la la emisiunea "Gândurile lui Cristoiu".

Dăncilă, despre implicarea României în scandalul de la Casă Albă: Nu aş fi de acord ca greşeala unora să fie greşeala întregii ţări

Viorica Dăncilă a declarat, marţi, la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”, că nu a fost contactată de partea americană după afirmaţiile făcute de avocatul lui Donald Trump. Premierul a adăugat că dacă ar fi preşedintele ţării nu ar fi acceptat să se vorbească despre România pentru greşelile cuiva.

„Dacă eu aş fi preşedintele României, nu aş fi de acord ca greşeala unora să fie greşeala întregii ţări. Nu aş fi de acord să se vorbească de România pentru că a greşit cineva ca despre o ţară a corupţilor, o ţară în care se întâmplă lucruri urâte. Aş ţine mult mai mult la imaginea României, nu numai declarativ. Aş încerca să vorbesc cu partenerii noştri transatlantici sau europeni, după caz”, a declarat Viorica Dăncilă, la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”.

Dăncilă: Sunt un om independent. Nu sunt un om care poate fi manevrat

Premierul Viorica Dăncilă a respins, marţi, la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”, informaţiile din spaţiul public, potrivit cărora ar fi manevrată de persoane care nu fac parte din PSD. ”Sunt un om independent, care nu poate fi manevrat”, a afirmat ea.

”Sunt un om independent. Nu sunt un om care poate fi manevrat. Sunt un om care, cred eu, pot să spun că nimeni, absolut nimeni nu are o influenţă asupra mea”, a declarat Viorica Dăncilă.

Ea a respins informaţiile potrivit cărora Cristian Burci o consiliază.

”Nu-l cunosc, nu ne-am întâlnit niciodată, nu am vorbit niciodată. Despre dl. Burci nu ştiu nimic, nu ne/am întâlnit niciodată”, a mai spus liderul social-democrat.

Despre controversa stârnită de broşele pe care le poartă: Dacă acesta este defectul meu, mi-l asum. O să port o broşă la moţiunea de cenzură

Viorica Dăncilă a declarat, marţi, în contextul controversei privind broşele pe care le poartă, că îi plac astfel de accesorii şi, dacă acesta este considerat a fi un defect, şi-l asumă. Premierul a mai spus că va purta o broşă şi la moţiunea de cenzură.

Viorica Dăncilă, despre Birchall: Atitudinea doamnei ministru Ana Birchall nu este poziţia PSD

Premierul Viorica Dăncilă a declarat la emisiunea "Gândurile lui Cristoiu" că atitudinea ministrului Ana Birchall nu este poziţia PSD şi că situaţia acesteia va fi discutată în următoarea şedinţă a Comitetului Executiv.

"Atitudinea doamnei ministru Ana Birchall nu este poziţia PSD. Am spus şi repet.: PSD nu va mai da nicio OUG pe Jutiţie. Noi ne-am învăţat lecţia la europarlamentare. Intervenţia doamnei Birchall nu e personală, este revocată conform deciziei CCR şi eu nu accept, am avut o discuţie cu ea şi nu accept să implice ministerul în scandal. Este membră PSD, vom vedea atitudinea dânsei în faţa colegilor care sunt dezamăgiţi, atitudine care dezamăgeşte. Magistraţii trebuie să ajungă la un consens. A fost deja o discuţie legată de acest aspect în care am subliniat, vom avea în noul CEx, indiferent ...dar după moţiunea de cenzură venim cu remanierea Guvernului în plenul Parlamentului", a declarat Viorica Dăncilă, la "Gândurile lui Cristoiu".

Ana Birchall a anunţat, în luna septembrie, că grupul de lucru interministerial coordonat de minister a ajuns la concluzii preliminare referitoare la Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie, precizând că ”sunt două concluzii şi niciuna nu susţine funcţionarea în această formă a acestei instituţii".

La finalul lunii august, premierul Viorica Dăncilă i-a trimis lui Klaus Iohannis o solicitare de revocare a Anei Birchall de la Ministerul Justiţiei şi numirea Danei Gîrbovan în locul acesteia. Şeful statului a respins-o însă pe Gîrbovan şi nu a semnat decretul de revocare a lui Birchall. În urmă cu câteva zile, noua propunere de interimar pentru Justiţie a fost Daniel Duciu.

Dăncilă, despre Iohannis: Este foarte zgârcit la dialog

Premierul Viorica Dăncilă a declarat marţi, la emisiunea "Gândurile lui Cristoiu", că a discutat doar instituţional cu preşedintele Klaus Iohannis şi că şeful statului este ”foarte zgârcit la dialog”.

Dăncilă, despre Kovesi: Dacă una din acuzaţii ar fi adevărată, atunci va influenţa imaginea României

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, în cadrul emisiunii "Gândurile lui Cristoiu", că dacă doar una dintre acuzaţiile la adresa Laurei Codruţa Kovesi ar fi adevărată, atunci aceasta ar influenţa imaginea României, motiv pentru care nu a putut să o susţină pentru funcţia de procuror şef european.

"Am fost împotriva susţinerii Laurei Codruţei Kovesi şi îmi menţin poziţia. Atâta timp cât sunt anumite acuzaţii, dosare în desfăşurare, am considerat că trebuie să lămurească înainte de a candida la o funcţie la nivel european. Am luat un calcul, dacă din aceste acuzaţii una ar fi adevărată, atunci toată această vinovăţie, acuzaţii, vor influenţa imaginea României. Pornind de la asta nu am susţinut-o pe Laura Codruţa Kovesi", a declarat Viorica Dăncilă, la "Gândurile lui Cristoiu".

Laura Codruţa Kovesi a declarat, după ce a fost votată în COREPER pentru a deţine funcţia de procuror şef european, că este o reuşită a tuturor românilor care au susţinut în ultimii ani lupta anticorupţie. Fosta şefă DNA a precizat însă că procedura încă nu e finalizată.

Comisia pentru Libertăţi Civile, Justiţie şi Afaceri Interne (LIBE) din Parlamentul European a ajuns la un "acord definitiv" cu Preşedinţia finlandeză a Consiliului Uniunii Europene pentru numirea Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de şef al Parchetului european.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici