Video Gândurile lui Cristoiu: Atmosfera populistă creată de Guvern este unul dintre cele mai grave atentate la siguranţa naţională

  • Ion Cristoiu: PNL şi Klaus Iohannis mai speră încă la o victorie electorală parlamentară. Probabil că vor încerca să facă anticipate
  • Ion Cristoiu: Vor încerca să pompeze bani la greu în perioada după încetarea stării de urgenţă
  • Ion Cristoiu: Nu vor lua nicio măsură dură cerută de economie, de viaţă, de dreapta. Vor întrece PSD în pomeni electorale
4427 afișări

Ion Cristoiu spune că, deşi ar trebui să fie primii care o fac, românii nu vin cu un plan de măsuri de relansare după încetarea stării de urgenţă deoarece trăiesc într-o atmosferă creată de PNL cum că vor primi bani fără să mişte un deget.

“Atmosfera creată de Guvernul PNL e că vor veni bani, se anunţă tot felul de măsuri populiste. Ai impresia că la graniţa ţării stau trenuri cu euro care aşteaptă să intre în România şi să le dea bravilor români, ei nefăcând nimic. Această atmosferă populistă creată de Guvern este unul dintre cele mai grave atentate la siguranţa naţională”, susţine jurnalistul.

Ion Cristoiu crede că o posibilă explicaţie a atitudinii guvernanţilor ar putea fi planul acestora de a declanşa anticipate, sperând să câştige alegerile parlamentare.

“PNL şi Klaus Iohannis mai speră încă la o victorie electorală parlamentară. Probabil că vor încerca să facă anticipate. Vor încerca să pompeze bani la greu în perioada după încetarea stării de urgenţă. Nu vor lua nicio măsură dură cerută de economie, de viaţă, de dreapta, ci măsuri de un pesedism absolut. Vor întrece PSD în pomeni electorale. Dacă nu fac anticipate, vor amâna şi localele pentru a le ţine cu parlamentarele. Nu vor amâna prea mult localele pentru că nu vor mai avea bani să pompeze atât de mult”, a susţinut publicistul.

Pe de altă parte, Ion Cristoiu spune că toţi cei interesaţi să-şi redeschidă afacerile după 15 mai trebuie să vină cu măsuri de distanţare publică, să le pună în dezbatere publică şi să le trimită şi Guvernului.

“Normal era ca domeniile care vor să se deschidă să fi pus deja în dezbatere publică şi trimis Guvernului măsuri de distanţare socială (...) Toţi aşteaptă să vină Guvernul să le impună un plan de măsuri. Măsurile de distanţare socială vor duce la creşterea costurilor. Trebuie să le spui clienţilor (...) Toată Europa e cuprinsă măsuri de relansare, dezbateri. La noi, timpul a încremenit, românii stau în continuare pe cuptor”, atrage atenţia jurnalistul.

Ion Cristoiu remarcă, totodată, că Guvernul face o prezentare truimfalistă a ceea ce se întâmplă în România, şi că, în loc să fie preocupat de relansarea economică şi viaţa românilor, Cabinetul Orban se gândeşte doar la cum să câştige alegerile.

“Comunicarea publică a Guvernului este că stăm extraordinar. Nu am văzut un moment de realism. Totul e trumfalist. Este blestemul românesc că avem alegeri parlamentare, iar guvernanţii, minoritari fiind în Parlament, se vor preocupa cum să le câştige. Singura preocupare va fi de pomeni electorale, de vrăjire electorală, de iluzionare electorală a românilor. Poate, nu ştiu, după ce câştigă ei alegerile, ne vom trezi că vor fi obligaţi să taie pensii, salarii, trei sferturi din bugetari că nu mai au bani. Mai bine să ia măsuri de pe acuma decât să ne amăgească, să facă pomeni electorale”, a punctat jurnalistul.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici