„Gândurile lui Cristoiu” | Dăncilă: Nu am un serviciu deocamdată / S-a lucrat multă vreme la imaginea mea de „proastă” / La acest Congres nu o să candidez pentru o funcţie

Viorica Dăncilă a fost faţă în faţă cu analistul politic Ion Cristoiu şi moderatoarea Monica Mihai, într-o ediţie specială a emisiunii „Gândurile lui Cristoiu”. Fostul premier a declarat că s-a lucrat mult la imaginea ei de „proastă” şi că, deocamdată, nu are un loc de muncă. Mai mult, Dăncilă a anunţat că nu va candida pentru funcţii la următorul Congres al PSD.

16399 afișări

Redăm principalele idei din emisiune:

Ora 19.51 Viorica Dăncilă, despre Mihai Tudose şi Sorin Grindeanu: „Aceste reveniri în PSD sunt benefice”

Viorica Dăncilă a catalogat ca „benefică” revenirea lui Mihai Tudose şi a lui Sorin Grindeanu în PSD. Ea afirma, în noiembrie 2019, că partidul nu poate accepta reînscrierea lui Mihai Tudose în formaţiune, atâta timp cât a susţinut moţiunea de cenzură împotriva Guvernului pe care îl conducea. Citeşte continuarea...

Ora 19.51 Dăncilă: Mi-ar fi plăcut ca oamenii să mă judece după omul Viorica Dăncilă, nu după funcţia deţinută

Viorica Dăncilă a afirmat, joi la „Gândurile lui Cristoiu”, că se aştepta ca mai mulţi colegi din PSD să păstreze legătura cu ea, după demisia de la şefia partidului. Fostul premier a mai spus că se aştepta şi ca oamenii să o judece „după omul Viorica Dăncilă” şi nu după funţia pe care a avut-o.

„Chiar după ce mi-am dat demisia, mă aşteptam ca mai mulţi colegi să telefoneze. Discuţii ca între colegi, dar aceste lucruri au fost şi în trecut şi vor fi şi de acum încolo. Când se observă că ai pierdut, rămân foarte puţini alături de mine. Dar acest lucru nu mi s-a întâmplat numai mie. Sunt un om puternic şi mă aşteptam. Am văzut pe măsură ce se apropiau rezultatele (alegerilor prezidenţiale – n.r.)”, a declarat Viorica Dăncilă, întrebată, joi la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”, dacă s-a simţit trădată de colegii din PSD.

Ea a adăugat că au fost şi oameni „cu caracter” care au rămas alături de ea, pentru care nu a contat funcţia pe care a deţinut-o.

„Da, au fost şi oameni care au rămas. Da, mă aşteptam să rămână, pentru că le ştiam caracterul şi ştiam că nu funcţia contează, ci caracterul lor. Omul rămâne. Mi-ar fi plăcut ca oamenii să mă judece după omul Viorica Dăncilă, nu după funcţia pe care am deţinut-o”, a conchis fostul lider al social-democraţilor.

În şedinţa Comitetului Executiv din 26 noiembrie 2019, Viorica Dăncilă a anunţat că demisionează de la şefia PSD. 

Ora 19.39 Dăncilă: S-a lucrat multă vreme la imaginea mea „de proastă”. Dar uitaţi-vă la greşelile făcute de preşedinte şi de alţi oameni politici, care trec neobservate. Poate greşeli am făcut, dar nu am luat nicio decizie greşită împotriva oamenilor. Eu chiar am muncit foarte mult ca să iau decizii bune pentru oameni. Citeşte continuarea...

Ora 19.36 Viorica Dăncilă, despre declaraţii lui Claudiu Manda: Nu m-am simţit vizată

Dăncilă a declarat, joi la „Gândurile lui Cristoiu”, că nu s-a simţit vizată de afirmaţia lui Claudiu Manda care a spus că PSD nu va mai susţine la „proşti în funcţii publice”. Fostul premier a adăugat că a primit asigurări de la Olguţa Vasilescu şi Marcel Ciolacu că nu este vorba despre ea.

„Am avut o discuţie şi cu doamna Vasilescu şi cu dl Ciolacu. M-au asigurat că nu era vorba despre mine. Nu ştiu dacă era vorba sau nu despre mine. Dar lumea judecă după cei care fac astfel de atacuri. Avem nevoie de unitate în cadrul PSD. Cred că aceasta ar trebui să fie atitudinea fiecărui coleg. Dacă de fiecare dată încercăm să lovim în cei care au fost preşedinţi ai partidului, pentru a se apropia de conducerea partidului, nu cred că e o abordare corectă”, a precizat Viorica Dăncilă, joi seară la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”.

Ea a mai spus că cetăţenii vor acuza PSD dacă vor exista dispute interne şi acest lucru va afecta electoral partidul.

„Dacă noi stăm să ne analizăm, să ne jignim unul pe altul, cred că nu e un mod corect în PSD şi cred că ne vor acuza cetăţenii. Vor spune – în loc să găsiţi soluţii, voi ce faceţi? Vă jigniţi între voi, vă certaţi? Şi nu m-am simţit vizată. Am avut o guvernare grea în care România a condus Preşedinţia Consiliului UE, am fost şi preşedintele PSD, am avut foarte multe obstacole din partea preşedintelui Românieil Nu am dat dovadă”, a conchis Dăncilă.

Reacţia vine după ce europarlamentarul PSD Claudiu Manda a afirmat, pe 9 ianuarie, că partidul nu va mai susţine „proşti în funcţii publice ca să ne facă de râs”.

Ora 19.29 Dăncilă: Nu am un serviciu deocamdată. Am mai multe propuneri. (...) Când ai pierdut, rămân foarte puţini lângă tine. Citeşte continuarea...

Ora 19.23 Dăncilă: La acest Congres nu o să candidez pentru o funcţie

Fostul lider al PSD Viorica Dăncilă a declarat că nu va candida pentru nicio funcţie la congresul partidului. Ea a precizat că vizează funcţia de preşedinte al Organizaţiei de Femei, care va fi aleasă la o conferinţă organizată ulterior. Citeşte continuarea...

Ora 19.12 Dăncilă: Acţiunile sunt în interes electoral. PSD va depune moţiune

Viorica Dăncilă a declarat, joi seara la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”, că decizia Guvernului de a îşi asuma răspunderea pe proiectul alegerii primarilor în două tururi, este o acţiune în interes electoral. Fostul premier a precizat că PSD va depune moţiune de cenzură în acest sens. Citeşte continuarea...

Ora 19.02 Viorica Dăncilă: Un studiu arată că peste 50% dintre cei care ocupă funcţia de primar au fost aleşi din nou şi cei care s-au aflat pe primul loc au câştigat în 88% din cazuri. Cred că toate aceste lucruri sunt pentru că ei (n.e. - liberalii) dorescă să grăbească anticipatele. Eu susţin alegerea primarilor într-un singur tur. 

Ştirea iniţială:

Moderator: Monica Mihai / Invitaţi: Viorica Dăncilă şi analistul politic Ion Cristoiu

Urmăriţi aşadar, astăzi, de la ora 19.00. Teme de discuţie:

Care este concluzia trasă de Viorica Dăncilă după alegerile prezidenţiale?

De ce a pierdut Viorca Dăncilă alegerile?

Ce greşeli a făcut fostul preşedinte al PSD în competiţia pentru Cotroceni?

Cum vede Dăncilă mişcările din PSD? Ce face acum Viorca Dăncilă?

Va candida la alegerile parlamentare? 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici