Video DECLARAŢIA ZILEI. Tudose către ministrul Educaţiei: Ce este deosebit la manualele de clasa a V-a, au coperţi mai groase?

Premierul Mihai Tudose l-a întrebat pe ministrul Educaţiei, Liviu Pop, ce este deosebit la manualele de clasa a V-a şi de ce s-a întârziat cu licitaţia pentru aceste manuale.

1262 afișări

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a declarat că, în primele două luni, elevii din clasa a cincea nu vor avea manuale şcolare, ci îndrumare, deoarece contestaţiile la licitaţia pentru aceste manuale nu au fost soluţionate din cauza unui demnitar din Ministerul Educaţiei.

”Lucrăm la soluţii. Săptămâna viitoare fac informarea în Guvern. va trebui să luăm nişte decizii la nivel de minister, pentru că sunt părtaşi la neregulile din licitaţii. Mai pe româneşte, toate manualele cu excepţia clasei a cincea sunt deja în şcoli. La clasa a cincea pentru primele două luni avem souţia de rezervă, cu îndrumarele pentru fiecare elev, în aşa fel încât, odată cu finalizarea contestaţiilor pe care editurile le-au făcut, să integrăm manualele în timpul anului şcolar”, a declarat ministrul Educaţiei, Liviu Pop.

Premierul Mihai Tudose l-a întrebat de ce sunt probleme cu manualele pentru clasa a cincea - ”Ce e deosebit la manualele (pentru clasa a cincea - n.r.), au coperţile mai groase?”.

”Anul trecut, în noiembrie, trebuiau finalizate programele şcolare pentru clasa a cincea, guvernul tehnocrat nu le-a făcut, le-a prelungit până în martie anul acesta, iar în martie, când puteam lua o decizie de rezolvare a problemei, nu am luat decizia din cauza unei dezinformări din Ministerului Educaţiei, lucru pe care o să-l finalizăm săptămâna viitoare prin eliminarea acelor persoane care au dus la o decizie proastă din partea ministerului”, a mai spus Pop, precizând că persoana responsabilă ”e una cu demnitate”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici